Ile osób jest odpowiedzialnych za "główny strumień" rozwoju?
Mam tu na myśli serwer i aplikacje na Android i iOS.
Finansowanie projektu Supla
Z tego co mi się wydaje licencja GPL 2 nie wymaga żadnych opłat za rozpowszechnianie oprogramowania. To taka uwaga na marginesie.nitzsche wrote: Sat Oct 06, 2018 6:55 pm Logiczne było dla mnie że Zamel płaci za każde sprzedane urządzenie ACsoftware jakieś kilka-kilkanaście-kilkadziesiąt złotych
Supla
Open HAB - https://github.com/magx2/openhab-supla
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Zgadza się.magx2 wrote: Fri Oct 12, 2018 9:22 pm
Z tego co mi się wydaje licencja GPL 2 nie wymaga żadnych opłat za rozpowszechnianie oprogramowania. To taka uwaga na marginesie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
PioKar
Oprogramowanie to jedno.
Serwery, aplikacje to już co innego.
Serwery, aplikacje to już co innego.
-
pzygmunt
Serwery, aplikacje, narzędzia, wsparcie, marka, certyfikaty, gwarancje, rozwój, SLA itp. itd.
Analogiczny przykład
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Linux_Foundation
„Fundacja sprawuje kontrolę nad przydzielaniem zezwoleń na wykorzystywanie znaku towarowego Linuksa”
Analogiczny przykład
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Linux_Foundation
„Fundacja sprawuje kontrolę nad przydzielaniem zezwoleń na wykorzystywanie znaku towarowego Linuksa”
-
maroko
Czy jakaś forma reklamy projektu Supla jest dozwolona?
Mam tu na myśli:
- mały banner/znak na domu z logo Supla + dopisek automatyka budynkowa
- czy instalator alarmów/monitoringu/automatyki budynkowej może wykorzystać logo Supla jako dodatkowa reklama na aucie (posiadając już logo m.in. Satela, MegaVision itd)?
Powyższe z pewnością przyciągnie do projektu kolejne zainteresowane osoby i rozpowszechni Suplę.
Mam tu na myśli:
- mały banner/znak na domu z logo Supla + dopisek automatyka budynkowa
- czy instalator alarmów/monitoringu/automatyki budynkowej może wykorzystać logo Supla jako dodatkowa reklama na aucie (posiadając już logo m.in. Satela, MegaVision itd)?
Powyższe z pewnością przyciągnie do projektu kolejne zainteresowane osoby i rozpowszechni Suplę.
-
pzygmunt
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Panie Przemku (zawracam się również do wszystkich którzy tworzą ten projekt) - jest Pan za skromnypzygmunt wrote: Fri Oct 12, 2018 3:55 pm …………….. Nie możemy brać kasy za samochód, który ma tylko ramę i 3 koła.
Jak już zbudujemy w pełni wartościowy "pojazd" to wtedy możemy oferować np dodatkowe opcje w postaci np. podgrzewanych siedzeń.................
Samochód , który już teraz dobrze jeździ, jest z dnia na dzień coraz to lepszy, a niestety benzyna kosztuje i przecież mi jej w nieskończoność do baku nie będziecie wlewać za free
trzymam kciuki i życzę powodzenia
-
pzygmunt
Rzeczywiście, koszty realne są spore i w żaden sposób niewspółmierne do wpłat (szczególnie w branży IT).
Projekt ma obecnie kilka źródeł finansowania i przyjęty model jak na ten moment się sprawdza.
Co do partnerów... jest Zamel, Nice, Logi ale i kilku nowych o których nie chcę jeszcze mówić aby nie psuć niespodzianki.
Projekt ma obecnie kilka źródeł finansowania i przyjęty model jak na ten moment się sprawdza.
Co do partnerów... jest Zamel, Nice, Logi ale i kilku nowych o których nie chcę jeszcze mówić aby nie psuć niespodzianki.