MEW-01 i błędne wskazania płyty indukcyjnej
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Proponuję, aby ktoś z uprawnieniami SEP na to zerknał i odpiął tą płytę indukcyjną, lub dokonał pomiarów poboru prądu przez płytę oraz całego obwodu.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
RafAłtyn
Niestety to nie lodówka, ona jest na innym obwodzie. Tam jest tylko płyta i LEDy nad nią, które swoją drogą też już wyeliminowałem.
-
Gang
Za szafką pewnie masz skrzynkę gdzie połączone są kable z płyty i z obwodu, tam możesz to rozkręcić. Przy okazji sprawdzisz sobie podłączenie. Większość płyt ma zworkę, która pozwala pracować płycie na 230V lub 400V może zworka jest z złym położeniu?
Jak wyjmiesz wszystko z szafki to pewnie będziesz mógł płytę dokładnie od spodu obejrzeć i będzie pewnie dostęp do wszystkiego.
Jak wyjmiesz wszystko z szafki to pewnie będziesz mógł płytę dokładnie od spodu obejrzeć i będzie pewnie dostęp do wszystkiego.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
W swojej karierze elektryka, podłączałem kilka płyt indukcyjnych i wszystkie mogły pracować na 1 lub 2 fazach , żadna nie umożliwiała podłączenia na 3fazy , może tu jest problem.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Są takowe o szerokości 90 cm i więcej z 5 i więcej polami grzewczymi: https://www.neonet.pl/plyty-do-zabudowy ... gJ7vPD_BwE
Ale faktycznie są bardzo sporadycznie spotykane.
Ale faktycznie są bardzo sporadycznie spotykane.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
RafAłtyn
Nie lubię zostawiać tematów niedokończonych, dlatego powiem, że puki co Zamel zaproponował wymianę MEWa na inny egzemplarz. Czekam na dostawę i niedługo podzielę się nowymi informacjami.
-
RafAłtyn
Odpowiadam samemu sobie, ale dla kontynuacji wątku może to być istotne i być może pomoże komuś w przycszłości. Po wymianie okazało się, że wskazania poboru prądu dla płyty indukcyjnej na czuwaniu są wreszcie wiarygodne. Obecnie MEW pokazuje mi zużycie około 1-3W dla samej płyty. Wszystko wskazuje zatem, że poprzedni egzemplarz był uszkodzony. Na razie czekam na zebranie większej ilości danych by sprawdzić czy wskazania które wcześniej nie pokrywały się z licznikiem ENEA będą teraz bardziej zbliżone do rzeczywistości.
-
andrew01
Obowiązkowo pisz. Milczę ale śledzę z zaciekawieniem 
-
RafAłtyn
Minęło kilka dni i już mogę powiedzieć, że teraz wszystko wygląda dobrze. Wskazania MEWa pokrywają się z licznikiem ENEA, płyta na czuwaniu pobiera jakieś symboliczne pojedyncze waty. Wygląda na to, że poprzedni egzemplarz był uszkodzony. Podziękowania dla ZAMELa za sprawną wymianę. Myślę, że temat można już zamknąć.