Nie działa Supla

wojtas567

Demeter wrote: Mon Dec 23, 2019 11:51 am To coś było z serwerem. Dziwne że tylko u mnie.
Następnym razem jak to się pojawi to zobacz czy moduły są w lokalnych sieciach.
Mi zdarza się, że po zaniku zasilania wszystkie moduły się do sieci wifi ale już do chmury nie. Ciekawostką jest to, że to jest konkretne urządzenie a ten soft jest wgrany jeszcze w kilku innych urządzeniach i z tamtymi nie ma problemu.
Pozdrawiam
Wojtek
elmaya

wojtas567 wrote: Mon Dec 23, 2019 3:32 pm
Demeter wrote: Mon Dec 23, 2019 11:51 am To coś było z serwerem. Dziwne że tylko u mnie.
Następnym razem jak to się pojawi to zobacz czy moduły są w lokalnych sieciach.
Mi zdarza się, że po zaniku zasilania wszystkie moduły się do sieci wifi ale już do chmury nie. Ciekawostką jest to, że to jest konkretne urządzenie a ten soft jest wgrany jeszcze w kilku innych urządzeniach i z tamtymi nie ma problemu.
And have you checked the power supply of that particular module?
wojtas567

Tak to jest oryginalne gniazdo melinka w sieci lokalnej je widzę.
Pozdrawiam
Wojtek
vitia

Demeter wrote: Mon Dec 23, 2019 11:51 am Ale jeszcze raz mówię.
3 różne dostępy do Internetu NIE POWIĄZANE w żaden sposób.
1 kablowy Internet
2 mobilny router z sim
3 mobilny router z sim
Chili ja nie widzę problemu z internetem
To coś było z serwerem. Dziwne że tylko u mnie.
A nie jest czasem tak, że urządzenie z Suplą, przy rejestrowaniu w chmurze, zostaje przypisane do konkretnej sieci? I dlatego, z innym routerem w tej sieci, działającym jako repeater nie zadziała? U mnie tak jest. I gdy stwierdziłem, że jeden z sonoffów ma kiepski zasięg z głównego routera, aby skorzystał z zasięgu repeatera, musiałem go usunąć i na nowo dodać do chmury. Mimo, że to ta sama sieć, ta sama nazwa.
I jeśli to co piszę powyżej ma sens, być może przy awarii (nawet nie widocznej czasem) jednego, ale właśnie TEGO routera, urządzenie traci łączność.
gbcolin

Raczej tak nie jest. Wykonywałem wiele testów na sonoffach soft od zybiego i po odlaczeniu jednego routera łączy się z drugim na tej samej nazwie i haśle warunek 2.4 Ghz.
Nie atakuję projektu Supli ;)

Return to “Ogólna dyskusja”