Code: Select all
msgZ2SDeviceHvac - TRV_RUNNING_STATE_MSG:Podobnie jeżeli komuś nadal nie działa ON/OFF to szukamy:
msgZ2SDeviceHvac - TRV_SYSTEM_MODE_MSG:Moderator: vajera
msgZ2SDeviceHvac - TRV_RUNNING_STATE_MSG:Code: Select all
msgZ2SDeviceHvac - TRV_SYSTEM_MODE_MSG:Potrzebne będą w takim razie logi ze wzbudzenia wyświetlacza w głowicy. Na czym właściwie polega to wzbudzenie?kowalskiW wrote: Fri Apr 11, 2025 12:49 pm Jeśli chodzi o ZTRV-BY-100 i wersji 0.7.26 działa termometr w głowicypokazuje prawidłowo temperaturę działa ON/OFF
![]()
Wszystko jest ok do momentu jak się nie wzbudzi wyświetlacza na głowicy.
Po wzbudzeniu mam ustawioną temperaturę na wyświetlaczu 00 i po 2 s pokazuje temperaturę na głowicy , która pokrywa się z temperaturą w supli i po paru sekundach na termostacie ustawienia spadają zawsze o 12,8 C od zadanej temperatury.
Nie działa kontrolka otwarcia zaworu, cały czas pokazuje że jest zawór otwarty.
To tak na szybko udało mi się posprawdzać.
Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w projekt.
Na naciśnięciu na menu, wyświetlacz zaświeci nastawioną temperaturą 00 , potem zaświeca się temperatura rzeczywista i zaraz potem nastawiona temperatura na termostacie spada o 12.8 Cvajera wrote: Fri Apr 11, 2025 1:01 pmPotrzebne będą w takim razie logi ze wzbudzenia wyświetlacza w głowicy. Na czym właściwie polega to wzbudzenie?kowalskiW wrote: Fri Apr 11, 2025 12:49 pm Jeśli chodzi o ZTRV-BY-100 i wersji 0.7.26 działa termometr w głowicypokazuje prawidłowo temperaturę działa ON/OFF
![]()
Wszystko jest ok do momentu jak się nie wzbudzi wyświetlacza na głowicy.
Po wzbudzeniu mam ustawioną temperaturę na wyświetlaczu 00 i po 2 s pokazuje temperaturę na głowicy , która pokrywa się z temperaturą w supli i po paru sekundach na termostacie ustawienia spadają zawsze o 12,8 C od zadanej temperatury.
Nie działa kontrolka otwarcia zaworu, cały czas pokazuje że jest zawór otwarty.
To tak na szybko udało mi się posprawdzać.
Bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w projekt.
To spróbuj złapać logi - tak od 10-15 sekund przed naciśnięciem na menu do 2-3 minut po albo przynajmniej do momentu, jak ta nastawa na termostacie spadnie o te 13 stopni.kowalskiW wrote: Fri Apr 11, 2025 1:11 pm Na naciśnięciu na menu, wyświetlacz zaświeci nastawioną temperaturą 00 , potem zaświeca się temperatura rzeczywista i zaraz potem nastawiona temperatura na termostacie spada o 12.8 C
Do beta-testów najlepiej mieć oddzielną bramkę testową bez innych urządzeń, którą od czasu do czasu warto wyczyścić.kowalskiW wrote: Fri Apr 11, 2025 1:27 pm Po aktualizacji przez OTA do 0.7.27 coś poszło nie tak jak ogarnę to się zgłoszę.![]()
vajera wrote: Fri Apr 11, 2025 12:16 pm Wersja 0.7.27 - termostat pokazuje czy głowica grzeje - jeżeli nie pokazuje to będziemy szukać przyczyny w logach - szukamy komunikatu
Trzymam za słowoZibi_007 wrote: Fri Apr 11, 2025 9:54 am @vajera - czekam na kolejne Supla Offline Party - jeśli czas i zdrowie pozwoli, to o własnych siłach Cię stamtąd nie wypuszczę![]()
Spokojnie, przestudiowałem już dokumentację klastra termostatu i nie spodziewam się większych problemów.