Myślisz, że to "wina" bramki? Próbowałeś sparować ją z bramką Tuya?lukasz06 wrote: Mon Dec 08, 2025 6:46 pm To ja już nic nie wiem, u mnie nie działa dokońca prawidłowo v.0.1.184
Ja opieram się o wbudowany termometr, często mi przegrzewa pomieszczenie.
Tak się zastanawiam - skoro głowica pracuje w oparciu o termometr wewnętrzny, to raczej obawiałbym się niedogrzania niż przegrzania?
Głowica wysyła na DP(position) wartość otwarcia - to chyba jedny model, który raportuje w zakresie 0-1000, więc bramka dzieli wynik przez 10.Chciałbym Cię zapytać w jaki sposób aplikacja odbiera z głowicy w jakim stopniu otwary jest zawór,
bo wydaje mi się, że nie zawsze jest to zgodn z pawdą.
Jeżeli chcesz to wyślij logi z tej operacji, tak jak pisałem nie mam tej głowicy i opieram się na informacjach od Was, które dodatkowo bywają sprzeczneJeśli chodzi o nastawy z aplikacji to wszystko pasuje, ale odwotnie, czyli głowica aplikacja nie współgra.
Np nie mogę tera zmniejszyć temperatury poniżej 19 stopni, bo jeśli to zrobię to ręcznie, głowica zmienia ją automatycznie na 22.
BTW. Co się dzieje w tym czasie w aplikacji Supla?
Uważam, że jeżeli dla 80% urządzeń jesteśmy w stanie uzyskać 80% funkcjonalności, to jest to powód do zadowolenia. Oczywiście dalej zostaje te 20%, więc jeżeli masz taką możliwość, to odeślij tę głowicę i wypróbuj jakiś inny model (jest ich sporo w bazie).Zdaję sobie sprawę, że jest z nią dużo pracy jeszcze, więc chyba ją zwrócę poprostu, póki nie jest za późno![]()
Zawsze możesz też wysłać ją do mnie, ale wtedy utracisz pewnie możliwość zwrócenia jej do sprzedawcy.