Próbowałem już to przepchnąć ale się nie udało. Zamiast wiedzieć ile się ma stafu w zbiorniku patrząc na wartość w aplikacji to w tym układzie trzeba sobie policzyć samemu[email protected] wrote: Sun Feb 07, 2021 5:12 pm To jest super soft
Ale komplet będzie jak czujnik odległości będzie liczył od tyłu![]()
GUI Generic
-
artur_n
-
slawek
Jak pisał wyżej @krycha88 to nie jest termostat !!!eRd wrote: Sun Feb 07, 2021 6:50 pm Super sprawa z termostatem, ale czy jest możliwość zastosowania harmonogramu tygodniowego? Chodzi o to żeby była wyższa temperatura 22 stopnie w godzinach pracy, a poza nimi niższa np. 17 stopni i w sobotę 8-16 a w niedzielę tylko ta niższa.
klew wrote: Sun Jan 24, 2021 10:29 pm Kolejna nowość...
Na moim branchu są dostępne do testowania nowe rodzaje akcji: warunkowe...
Wszystkie akacje "On" działają na zasadzie wyzwolenia w momencie spełnienia warunku. Wyzwolenie następuje tylko raz po spełnieniu warunku. Następne wykonanie będzie dopiero po tym, gdy warunek przestanie być spełniony i ponownie wejdzie w zakres "spełnienia".
Przykładowo dla termometru z powyższego przykładu, gdy temperatura spadnie z 21.8 do 21.7, to zostanie włączona grzałka. Następne włączenie nastąpi, dopiero, gdy temperatura wzrośnie powyżej 21.8 i następnie znowu spadnie poniżej 21.8. Nie ma przy tym znaczenia, czy my lub inna akcja przełączy "grzałkę".
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
elmaya niedawno dorzucił poszerzenie dla czujnika odległości. Wszystkie te "bajery" są dostępne w bibliotece.artur_n wrote: Sun Feb 07, 2021 8:47 pmPróbowałem już to przepchnąć ale się nie udało. Zamiast wiedzieć ile się ma stafu w zbiorniku patrząc na wartość w aplikacji to w tym układzie trzeba sobie policzyć samemu[email protected] wrote: Sun Feb 07, 2021 5:12 pm To jest super soft
![]()
Natomiast życzę powodzenia w implementacji ustawień tych wszystkich niuansów w GUI Generic
https://github.com/SUPLA/supla-arduino/pull/29
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Patryk
@krycha88
Wgrałem programatorem v1.2.2 do ( nowego ) SP111 i powrócił "stary" problem z kalibracją.
Nie zapamiętuje wprowadzonych danych po restarcie.
viewtopic.php?p=83679#p83679
Wprowadziłem 230V i 60W ( żarówka starego typu ), a po restarcie:
Wgrałem programatorem v1.2.2 do ( nowego ) SP111 i powrócił "stary" problem z kalibracją.
Nie zapamiętuje wprowadzonych danych po restarcie.
viewtopic.php?p=83679#p83679
Wprowadziłem 230V i 60W ( żarówka starego typu ), a po restarcie:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
dobo
@krycha88 zastanawiałeś się może na dodaniem układów np. BL0937 czy HLW8012 do pomiaru zużycia prądu?
PS
Pisząc swój post doszedł kolejny czy ja cos przeoczyłem w GUI Generic jest opcja pomiaru zużycia prądu?
PS
Pisząc swój post doszedł kolejny czy ja cos przeoczyłem w GUI Generic jest opcja pomiaru zużycia prądu?
Last edited by dobo on Sun Feb 07, 2021 10:55 pm, edited 1 time in total.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Wydaje mi się, że można to oprzeć tylko na jednej wartości max_sensor_read, 4 wartości w GUI to na pewno nie dodam.klew wrote: Sun Feb 07, 2021 9:28 pmelmaya niedawno dorzucił poszerzenie dla czujnika odległości. Wszystkie te "bajery" są dostępne w bibliotece.artur_n wrote: Sun Feb 07, 2021 8:47 pmPróbowałem już to przepchnąć ale się nie udało. Zamiast wiedzieć ile się ma stafu w zbiorniku patrząc na wartość w aplikacji to w tym układzie trzeba sobie policzyć samemu[email protected] wrote: Sun Feb 07, 2021 5:12 pm To jest super soft
![]()
Natomiast życzę powodzenia w implementacji ustawień tych wszystkich niuansów w GUI Generic
https://github.com/SUPLA/supla-arduino/pull/29
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
krycha88
HLW8012 jest dodany ale Patryk zgłasza, że coś przestało się zapamiętywaćdobo wrote: Sun Feb 07, 2021 10:49 pm @krycha88 zastanawiałeś się może na dodaniem układów np. BL0937 czy HLW8012 do pomiaru zużycia prądu?
-
krycha88
Zaproponujcie zmianę w GUI aby w błąd nie wprowadzała. Nazwałem to wprost grzanie chłodzenie itd.bo pomysłu nie miałem. Przy ręcznym włączeniu przekaźnika powyzej warunku wyłączenia to przekaźnik się już nie wyłączy jak w termostacie.slawek wrote: Sun Feb 07, 2021 9:25 pmJak pisał wyżej @krycha88 to nie jest termostat !!!eRd wrote: Sun Feb 07, 2021 6:50 pm Super sprawa z termostatem, ale czy jest możliwość zastosowania harmonogramu tygodniowego? Chodzi o to żeby była wyższa temperatura 22 stopnie w godzinach pracy, a poza nimi niższa np. 17 stopni i w sobotę 8-16 a w niedzielę tylko ta niższa.klew wrote: Sun Jan 24, 2021 10:29 pm Kolejna nowość...
Na moim branchu są dostępne do testowania nowe rodzaje akcji: warunkowe...
Wszystkie akacje "On" działają na zasadzie wyzwolenia w momencie spełnienia warunku. Wyzwolenie następuje tylko raz po spełnieniu warunku. Następne wykonanie będzie dopiero po tym, gdy warunek przestanie być spełniony i ponownie wejdzie w zakres "spełnienia".
Przykładowo dla termometru z powyższego przykładu, gdy temperatura spadnie z 21.8 do 21.7, to zostanie włączona grzałka. Następne włączenie nastąpi, dopiero, gdy temperatura wzrośnie powyżej 21.8 i następnie znowu spadnie poniżej 21.8. Nie ma przy tym znaczenia, czy my lub inna akcja przełączy "grzałkę".
@klew A może zmienić założenie i poprawić to w bibliotece aby jednak warunek nie był sprawdzany tylko raz.
Last edited by krycha88 on Sun Feb 07, 2021 11:13 pm, edited 1 time in total.
-
dobo
Da radę jeszcze dodać BL0937 mam gniazdka z Biedry i przydało by się je osuplować 
-
Patryk
@krycha88
Wróciłem z v1.2.2 do 1.1.6 przez OTA
( pośrednich wersji nie sprawdzałem ) i problem znikł.
Wróciłem z v1.2.2 do 1.1.6 przez OTA
( pośrednich wersji nie sprawdzałem ) i problem znikł.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.