Jak na złość teraz (na 207) chodził dobrze. Ale w końcu wypluł:vajera wrote: Wed Dec 17, 2025 10:31 pm.207 gotowe do testów - zobacz czy masz w logach ten komunikat Ignoring TUYA_MCU_VERSION_RESPONSE message - jeżeli nie to daj w telnet list-zb-devices i wyślij wartość USER FLAGS dla tego urządzenia.Zibi_007 wrote: Wed Dec 17, 2025 10:25 pmAle jesteś uparty, ale jak wiesz ja teżvajera wrote: Wed Dec 17, 2025 10:11 pm
Wstrzymałem build .207 i dodałem poprawkę wyłączającą odpowiedź na ten komunikat - powinna zadziałać od razu po aktualizacji (w logach powinien pojawić się komunikat Ignoring TUYA_MCU_VERSION_RESPONSE message).
To może tłumaczyć tak różne rezultaty, ale jednocześnie mogłoby się zdarzyć, że tam gdzie działało dobrze nagle jest problem - właśnie z tego powodu, że termostat wpadł w pętlę MCU_VERSION_REQUEST.Czekam zatem na 207 i testuję
![]()
Code: Select all
[370848][I][z2s_device_tuya_custom_cluster.cpp:2782] processTuyaCustomCluster(): Ignoring TUYA_MCU_VERSION_RESPONSE messageSwoją drogą, takie pierdoła a potrafiła zająć tyle czasu...