- dodałem przy wczytywaniu konfiguracji możliwość wygenerowania GUID oraz AUTHKEY co umożliwia przenoszenie konfiguracji między różnymi urządzeniami
- umożliwiłem dodanie treści wiadomości dla powiadomień Pushover - ograniczenie jest do zdefiniowania 2 takich wiadomości o długości 16 znaków
- dodałem możliwość podania odległości na której znajduje się czujnik HC-SR04 co umożliwia odwrotne liczenie. Wykorzystując powiadomienia oraz warunkowanie możecie wysłać sobie powiadomienie, że kończy się ekogroszek. Warunek należy definiować w metrach.
- najważniejsza nowość do obsługa RGBW, RGB oraz DIMMERA za pomocą PWM. Więc obsłużycie takie urządzenia jak H801 czy inne wykorzystujące mosfety lub tranzystory np. płytka od Łukasza w niej możecie dodać do 3 DIMMER ale możecie również dodać obsługę RGB spokojnie sobie poradzi. Dodałem szablon dla tej płytki abyście nie musieli za dużo klikać

Zastosowałem pewne uproszczenie w GUI aby dodać kanał:- RGBW - należy podać wszystkie wartości "RED", "GREEN", "BLUE" oraz "WHITE / DIMMER"
- RGB - należy podać "RED", "GREEN", "BLUE"
- DIMMERA - należy podać tylko wartość "WHITE / DIMMER"
- jedno kliknięcie to włączy/wyłącz
- przytrzymanie - rozjaśnia/ściemnia
Wielkie podziękowania dla kolegi @klew, z którym bardzo dobrze się współpracuje i wprowadza takie nowości
Mam wrażenie, że soft trochę odjechał i należałoby go trochę przystopować.