🩺 GKW-01 Testy

artur_n

wojtas567 wrote: Wed Jul 26, 2023 3:10 pm Piszemy żeby ekran świecił cały czas ja też jestem za tym ale kolega wyżej słusznie napisał o wygaszaniu ekranu, dodałbym opcję na noc.
Dałbym coś w stylu harmonogramu włącz o 7 wyłącz o 23.
Zdecydowanie dobry pomysł.
shimano73
Been thanked: 1 time

wojtas567 wrote: Wed Jul 26, 2023 3:10 pm Piszemy żeby ekran świecił cały czas ja też jestem za tym ale kolega wyżej słusznie napisał o wygaszaniu ekranu, dodałbym opcję na noc.
Dałbym coś w stylu harmonogramu włącz o 7 wyłącz o 23.
A może ogólnie umożliwić regulację osobna na dzien i na noc gdzie noc i dzień też ustawić samodzielnie . dodatkowo rozświetlając na max podczas klikania przyciskami
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
wsosniak

klew wrote: Wed Jul 26, 2023 12:05 pm
wsosniak wrote: Wed Jul 26, 2023 11:18 am 1) menu jednopoziomowe -,poniewaz tylko do opcji Config się wchodzi i potem tez jest kilka opcji . Wiec to nie ma sensu
2) jeśli ustawiam temperaturę i ją zatwierdzam to wyjście do głównego ekranu powinno być o jeden krok mniej (bez klikania strzałki w górę
3) powinno się dać ustawić tak aby główny ekran był cały czas widoczny , a nie ze się całkowicie wygasza
ad.1 nie mam przekonania do takiej opcji, ale potestuję.
ad.2 - tak to powinno działać. Jeśli w Waszej wersji softu jest inaczej, to coś mi pamięć szwankuje, ale w po aktualizacji (która niedługo się pojawi) będzie to tak działać
ad.3 - to też już mam zrobione. Będzie w aktualizacji.
ad2 ) Chyba nie do końca to dobrze opisałem , o co mi chodziło : wchodzę do menu , i mam dostepną pierwszą opcje czyli zmiana temperatury, ale jej NIE zmieniam , chce cos innego zmienic albo po prostu chce z tego menu wyjść , no to , będąc na tej pierwszej opcji zmiany temperatury , naciskam strzałkę w lewo i wg mnie OD RAZU po nacisnieciu strzałki w lewo , powinien pojawic sie główny ekran , a teraz pojawia sie nastepna big strzalka w górę (moim zdaniem niepotrzebnie ) . Suma sumarum : jednym kliknieciem wchodzisz do menu a dwoma musisz wyjść

ad1) gdyby to menu zawierało wiecej takich podmenu jak CONFIG , to wtedy taka obsługa miałaby sens . Teraz jest tak : opcja1, opcja2, opcja3, opcja4, CONFIG, opcja5, opcja6, opcja7. A moze być prosto , bez CONFIG , czyli takie płaskie menu : opcja1, opcja2, opcja3, opcja4, opcja5, opcja6, opcja7 (ostatnia z opcji powinna być opcją : wejscie do trybu konfiguracji urządzenia)
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Przecież jezeli zostawicie regulację jasności w trybie auto, tak żeby gekon sam sobie dostosowywał natężenie jasności do warunków go otaczających, to w dzień będzie świecił inaczej i w nocy inaczej.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Jamal88

Czy można uzyskać informację jakie wymiary zewnętrzne będzie miał panel GKW?

Będzie się go dało zabudować w ramce wielokrotnej, czy raczej będzie musiał być eksponowany pojedynczo?
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Jamal88 wrote: Wed Jul 26, 2023 6:01 pm Czy można uzyskać informację jakie wymiary zewnętrzne będzie miał panel GKW?

Będzie się go dało zabudować w ramce wielokrotnej, czy raczej będzie musiał być eksponowany pojedynczo?
Kiedyś troszkę tych instalacji w domach zrobiłem i dam ci dobrą radę, termostatów nie montuje się w systemach ramkowych.
Każdy producent to inna seria, rozmiar, kształt, itd. nie da się tego wpasować i koniec kropka.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Goral64
Has thanked: 2 times

Jamal88 wrote: Wed Jul 26, 2023 6:01 pm Czy można uzyskać informację jakie wymiary zewnętrzne będzie miał panel GKW?
Obecnie ok. 88x88 [mm]
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
krycha88
Been thanked: 5 times

Teraz po zmianie parametru w konfiguracji np. jasności należy powrócić strzałkami do ekranu ↲ i zatwierdzić ją środkowym przyciskiem aby powrócić do poprzedniego menu. Może ten krok pominąć i zrobić zatwierdzanie parametru na tym samym ekranie?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Goral64
Has thanked: 2 times

krycha88 wrote: Mon Jul 31, 2023 6:17 am Teraz po zmianie parametru w konfiguracji np. jasności należy powrócić strzałkami do ekranu ↲ i zatwierdzić ją środkowym przyciskiem aby powrócić do poprzedniego menu. Może ten krok pominąć i zrobić zatwierdzanie parametru na tym samym ekranie?
Parametry jasności/głośności/wyświetlania są zatwierdzane w momencie ich zmiany (-/+). Jeśli któryś przestawisz to zostanie to zaakceptowane od razu. Te klikania to tylko ścieżka powrotu do stanu wyświetlania. Jeśli jej nie wyklikasz to po 5 minutach samo wróci do ekranu głównego z zapamiętanymi zmianami.

Ale fakt, pewnie warto pomyśleć o skróconej ścieżce powrotu do ekranu głównego (powrót ze zmiany sposobu wyświetlania to 8 kliknięć!)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
woytas1

Nie wiem jak wygląda menu w GKW-01, ale jakby nie wyglądało, to i tak po pierwszym ustawieniu, w jakim by to termostacie nie było,ludzie potem używają tylko + i - do zmiany temperatury.Tak,że lepiej według mnie iść w rozwój oprogramowania, a urządzenie powinno mieć jak najmniej ustawień. Po co wieszać komputer na ścianie?Zresztą jak ktoś ma kilka lub kilkanaście takich urządzeń to po co biegać po pokojach?Lepiej to z apki ustawić. To tylko moje skromne zdanie, na podstawie obserwacji klientów.A co do podświetlania, to powinno się aktywować po naciśnięciu jakiegoś przycisku.

Return to “Nowości”