Obudowy ESP C6 [bramka ZigBee]

Moderator: vajera

KrzysztofS
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

TadekMałek wrote: Mon Apr 06, 2026 1:55 pm
lukasz06 wrote: Mon Apr 06, 2026 1:49 pm
KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 1:17 pm

No to napisz coś więcej. Po co ta kokieteria?
Składasz, drukujesz, wgrywasz soft, to się pochwal czy nowe, czy używane i dlaczego tak, a nie inaczej.
Są chętni za taką kwotę?
Nie jesteś tutaj pierwszy, który handluje gotowymi bramkami :lol:

Tutaj też jest kolega, który się tym zajmuje https://www.olx.pl/d/oferta/bramka-komp ... a3BC3.html ale on się na Forum nawet udziela a nie tylko reklamuje i zachwala swoje produkty :lol:
Dokładnie.
A ten Amigo jeszcze lepszy :lol:
Za to za darmo wgra nieswoje oprogramowanie - wow
Cena kosmos… jak Cię nie stać to Twoja sprawa.

Nic nie szkodzi na przeszkodzie abyś zrobił obudowę, wydrukował, wgrał soft i sobie zażyczył coś za to. W ogóle nie rozumiem Waszego podniecenia ;)
Czy ktoś Wam każe cokolwiek kupować? Ja to wrzuciłem głównie po to bo zobaczyłem obudowę, a nie gotową bramkę, a Wy się sapiecie jakby ktoś Was okradł z kieszonkowego
Tak, tak, oczywiście, fajna obudowa.
To trzeba było linki zamieścić do źródła:

https://makerworld.com/pl/models/176463 ... Id-1877755
https://makerworld.com/pl/models/216267 ... Id-2344835

Nie wspomnę, że już kilka razy się ta obudowa w tym temacie pojawiała :lol:
george1255
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 2:01 pm
lukasz06 wrote: Mon Apr 06, 2026 1:49 pm

Dokładnie.
A ten Amigo jeszcze lepszy :lol:
Za to za darmo wgra nieswoje oprogramowanie - wow

Nic nie szkodzi na przeszkodzie abyś zrobił obudowę, wydrukował, wgrał soft i sobie zażyczył coś za to. W ogóle nie rozumiem Waszego podniecenia ;)
Czy ktoś Wam każe cokolwiek kupować? Ja to wrzuciłem głównie po to bo zobaczyłem obudowę, a nie gotową bramkę, a Wy się sapiecie jakby ktoś Was okradł z kieszonkowego

Mi się wydaje że to jest inna obudowa. Różnice widać gołym okiem. Podobna ale inna.
TadekMałek

KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 1:57 pm
george1255 wrote: Mon Apr 06, 2026 1:48 pm
KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 1:17 pm

No to napisz coś więcej. Po co ta kokieteria?
Składasz, drukujesz, wgrywasz soft, to się pochwal czy nowe, czy używane i dlaczego tak, a nie inaczej.
Są chętni za taką kwotę?
Nie jesteś tutaj pierwszy, który handluje gotowymi bramkami :lol:

Tutaj też jest kolega, który się tym zajmuje https://www.olx.pl/d/oferta/bramka-komp ... a3BC3.html ale on się na Forum nawet udziela a nie tylko reklamuje i zachwala swoje produkty :lol:
Z tego co widziałem wcześniej to wspomniany kolega nie potrafił dobrze opisu skleić bo jego bramka posiadła 16gb pamięci, do tego nazwa „bramka komputerowa, więc to świadczy o poziomie wiedzy nt zigbee i tego co sprzedaje.
KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 1:17 pm Składasz, drukujesz, wgrywasz soft, to się pochwal czy nowe, czy używane i dlaczego tak, a nie inaczej.
Są chętni za taką kwotę?
Tak jak wspomnial TadekMalek, jeśli Cie to interesuje to napisz na olx do sprzedawcy to Ci odpowie, skoro tak Cię to intryguje. Po co ta kokieteria?
Pytam tutaj, bo to jedna i ta sama osoba. Po co mam dwa razy pytać?
Zarejestrował się tylko po to, aby się zareklamować?
I coś Ty dzisiaj taki uszczypliwy? ;-)

Też uważasz, że 140 zł za taką bramkę (układ + obudowa) to okazja?
Nie mam nic wspólnego z tym ogłoszeniem. Albo to zrozumiesz i zaakceptujesz albo nie.

Co do ceny, nie jestem od oceniania i wyceniania.
Skoro uważasz że to za drogo to jak pisałem, pokaż że można lepiej, taniej. Wrzuć na forum, porównamy.

A uszczypliwy jestem bo ile mam tłumaczyć, pytania kierujcie na olx, nie do mnie.
KrzysztofS

george1255 wrote: Mon Apr 06, 2026 2:03 pm

Mi się wydaje że to jest inna obudowa. Różnice widać gołym okiem. Podobna ale inna.
No to mocno "inspirowana". te otwory po bokach (po 5) są bardzo charakterystyczne, ale masz rację, różni się, bo nie ma np. tych dodatkowych żeberek w środku.

@george1255 - lubię czytać Twoje posty, zawsze coś interesującego wnosisz, nie zawsze się zgadzam (ale nie o to chodzi). Przemyślałem, masz rację. Kończę dyskusję tutaj i dopytam o resztę na olx. Ostatni dzień Świąt, to spędźmy go w miłej atmosferze. Pozdrawiam.
george1255

KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 2:14 pm
george1255 wrote: Mon Apr 06, 2026 2:03 pm

No to mocno "inspirowana". te otwory po bokach (po 5) są bardzo charakterystyczne, ale masz rację, różni się, bo nie ma np. tych dodatkowych żeberek w środku.

@george1255 - lubię czytać Twoje posty, zawsze coś interesującego wnosisz, nie zawsze się zgadzam (ale nie o to chodzi). Przemyślałem, masz rację. Kończę dyskusję tutaj i dopytam o resztę na olx. Ostatni dzień Świąt, to spędźmy go w miłej atmosferze. Pozdrawiam.
No właśnie zauważyłem to samo co Ty. Ale inspirowanie się nie jest przecież zakazane ;)

Co do drugiej szczęści Twojej wypowiedzi, jesteśmy dorosłymi ludźmi (w większości). To normalna sprawa że możemy się nie zawsze zgadzać, każdy ma swoje zdanie i swój pogląd na dany temat. Ale powinniśmy się szanować i dyskutować w tym szacunku.

Zgadzam się z TadekMalek, dopytujecie na olx. A czy to jego ogłoszenie czy nie, ja mam to gdzieś. Chciał zareklamować, to zareklamował.
Mówi że nie jego, ok. To tylko głupia obudowa modułem ;) Świat się od tego nie zmieni na lepsze czy gorsze ;)
Powiem inaczej, można z tego wyciągnąć więcej. Jeśli inspirował się obudowa Kaju666 czy proxxon i potrafi przerabiać/edytowac/projektowac pliki 3d to może warto mieć kontakt do niego? Wiele osób potrzebuje tutaj jakiejś przeróbki, projektu czy wydruku.
Przykład @Jaroni pierwszy z brzegu, o którego zaczęła się cała dyskusja :)
KrzysztofS

TadekMałek wrote: Mon Apr 06, 2026 2:09 pm Skoro uważasz że to za drogo to jak pisałem, pokaż że można lepiej, taniej. Wrzuć na forum, porównamy.
Wrzucałem, nawet w tym temacie, dwie strony wcześniej viewtopic.php?p=233747#p233747
Mam też extender w obudowie z ekranem, jak w tym temacie viewtopic.php?t=18122
Nic nie płaciłem (nawet za przesyłkę) :)
Można? Można! :D
KrzysztofS

george1255 wrote: Mon Apr 06, 2026 2:23 pm Powiem inaczej, można z tego wyciągnąć więcej. Jeśli inspirował się obudowa Kaju666 czy proxxon i potrafi przerabiać/edytowac/projektowac pliki 3d to może warto mieć kontakt do niego? Wiele osób potrzebuje tutaj jakiejś przeróbki, projektu czy wydruku.

Tutaj niezastąpiony jest nasz kolega @Pietras81 - sprawdzony, można na nim polegać i z tego co ludzie piszą, to bardzo przystępny cenowo, a projekty udostępnia za darmo.

Z tej dyskusji, to ja zrozumiałem, że @Jaroni po prostu nie odezwał się (przypomniał) do niego i stąd całe zamieszanie.
TadekMałek

KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 2:24 pm
TadekMałek wrote: Mon Apr 06, 2026 2:09 pm Skoro uważasz że to za drogo to jak pisałem, pokaż że można lepiej, taniej. Wrzuć na forum, porównamy.
Wrzucałem, nawet w tym temacie, dwie strony wcześniej viewtopic.php?p=233747#p233747
Mam też extender w obudowie z ekranem, jak w tym temacie viewtopic.php?t=18122
Nic nie płaciłem (nawet za przesyłkę) :)
Można? Można! :D
Ale to nie Ty zasponsorowałeś tylko Tobie. A skoro dla Ciebie 140zl to nie okazja to pokaż za ile Ty byś to zrobił i wycenił.
george1255

KrzysztofS wrote: Mon Apr 06, 2026 2:27 pm
george1255 wrote: Mon Apr 06, 2026 2:23 pm Powiem inaczej, można z tego wyciągnąć więcej. Jeśli inspirował się obudowa Kaju666 czy proxxon i potrafi przerabiać/edytowac/projektowac pliki 3d to może warto mieć kontakt do niego? Wiele osób potrzebuje tutaj jakiejś przeróbki, projektu czy wydruku.
Tutaj niezastąpiony jest nasz kolega @Pietras81 - sprawdzony, można na nim polegać i z tego co ludzie piszą, to bardzo przystępny cenowo, a projekty udostępnia za darmo.

Z tej dyskusji, to ja zrozumiałem, że @Jaroni po prostu nie odezwał się (przypomniał) do niego i stąd całe zamieszanie.
Z Piotrkiem czasami gadam na priv poza grupą, nawet mu podpowiadałem w sprawie zakupu drukarki ;)
Jestem pod wrażeniem jak szybko ogarnął modelowanie 3d pod konkretne wymiary. I fakt, jest niezastąpiony.
klew
Has thanked: 135 times
Been thanked: 137 times

TadekMałek wrote: Mon Apr 06, 2026 2:32 pm
Cześć. Ogólnie na forum pozwalamy na wrzucanie linków, reklamowanie itp. o ile tematy są wrzucane do działu "ogłoszeń", albo ktoś o coś wprost pyta i może to pomóc. Natomiast rejestracja konta i wrzucenie posta z linkiem wygląda jednak średnio ;).
Nie wiem też w jakim celu bronisz ceny, skoro to nie Twoja aukcja.

Link usunąłem, bo wątek znowu zamiast techniczny zrobił się emocjonalny.
Kolega pytający o polecenie ma już ten link, do tego inne osoby wrzuciły dużo alternatyw.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Bramka ZigBee”