Nie planuję. Jak dodasz 16 przekaźników i 16 przycisków a jeszcze wymyślisz aby dodać jakieś sensory to nie ma szans aby to działało poprawniemirek_t wrote: Sat Feb 13, 2021 2:04 pm witam
mam pytanie/proźbę dotyczące softu. Gdy uruchomimy opcję MCP23017 to nie ma opcji dodania na wolnym GPIO np powiadomienia.Czy była by możliwość dodania przynajmniej jednego GPIO poza MCP?
GUI Generic
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Nie ma aktualnie takiego pola, gdzie można by taka informację przekazać.Patryk wrote: Sat Feb 13, 2021 1:21 pm Pozwolę sobie zadać pytanie w tym wątku.
@klew
Czy istnieje możliwość, aby w "i" ( informacji ), był wyświetlany czas ostatniego "zdarzenia"
Np: Widząc zał. lub wył. lampę w pokoju, klikam "i" i widzę ( czas) jak długo lampa jest zał. lub wył.![]()
Trzeba by dodać wiadomość i apki na telefon rozszerzyć o taką opcję
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mirek_t
dzięki za info, rozumiem:)krycha88 wrote: Sat Feb 13, 2021 2:35 pmNie planuję. Jak dodasz 16 przekaźników i 16 przycisków a jeszcze wymyślisz aby dodać jakieś sensory to nie ma szans aby to działało poprawniemirek_t wrote: Sat Feb 13, 2021 2:04 pm witam
mam pytanie/proźbę dotyczące softu. Gdy uruchomimy opcję MCP23017 to nie ma opcji dodania na wolnym GPIO np powiadomienia.Czy była by możliwość dodania przynajmniej jednego GPIO poza MCP?![]()
-
dobo
Też mi na tym zależało (4 przekaźniki i 4 przyciski na GPIO) bo dobre 8 GPIO jest marnowanych, a z tego co kojarzę to na 2 można uruchomić pushover. Ale @krycha88 jest nieugiętymirek_t wrote: Sat Feb 13, 2021 2:04 pm witam
mam pytanie/proźbę dotyczące softu. Gdy uruchomimy opcję MCP23017 to nie ma opcji dodania na wolnym GPIO np powiadomienia.Czy była by możliwość dodania przynajmniej jednego GPIO poza MCP?
-
krycha88
dobra dodam ograniczenie na 2 powiadomienia.dobo wrote: Sat Feb 13, 2021 3:54 pmTeż mi na tym zależało (4 przekaźniki i 4 przyciski na GPIO) bo dobre 8 GPIO jest marnowanych, a z tego co kojarzę to na 2 można uruchomić pushover. Ale @krycha88 jest nieugiętymirek_t wrote: Sat Feb 13, 2021 2:04 pm witam
mam pytanie/proźbę dotyczące softu. Gdy uruchomimy opcję MCP23017 to nie ma opcji dodania na wolnym GPIO np powiadomienia.Czy była by możliwość dodania przynajmniej jednego GPIO poza MCP?![]()
-
Tomo
Brak mi słów Panowie. Działa wyśmienicie. Nawet sygnał wifi się poprawił.
Świetna robota!!!!
Świetna robota!!!!
-
dobo
Będą dodatkowe przekaźniki na GPIO
Przyznam, że wypatruję tego ze względu na swój moduł ale można również zaprzęgnąć do tego sonoff 4ch i jego kolejne wersje.
-
krycha88
W wersji 1.2.6 dodałem:
EDIT:
usunąłem wersję bo znalazłem błąd który był spowodowany przejściem na LittleFS.
- możliwość wykonania linków bezpośrednich dla 2 przekaźników łączenie 4 linki - we własnych kompilacjach bez ograniczeń. Ważne aby linki podać w formacie np. "xx/xxxxxxxxxx/turn-off" Link wykona się przy akcji ON lub OFF. U mnie wykonanie linku trawa zaskakująco szybko około 1s jestem ciekawy jak to będzie u was wyglądać.
- możliwość wysłania dwóch powiadomienia Pushover dla MCP23017 - nie testowałem
- zmieniłem sposób przechowywania danych z dość starego SPIFFS na LittleFS możecie poczytać: https://arduino-esp8266.readthedocs.io/ ... ystem.html. Tutaj mogą wyjść różne dziwne klocki więc traktujcie tą wersję jako testową. Nie wgrywajcie tej wersji do urządzeń które używacie na co dzień dopóki nie przeprowadzicie szerszych testów - u mnie działa ale zobaczymy jak to będzie z innymi urządzeniami

EDIT:
usunąłem wersję bo znalazłem błąd który był spowodowany przejściem na LittleFS.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by krycha88 on Sun Feb 14, 2021 5:33 am, edited 1 time in total.
-
pork
Panowie ratujcie 
Polutowałem Wemos D1 plus 2x MCP23017, 16 przekaźników sterowanych stanem LOW i po odpaleniu działa ok, ale po restarcie zasilania zapala się jak choinka, za każdym razem inaczej
Wszystko ok podpięte, może coś z resetem MCP ?
Czy po powrocie zasilania nie powinno pobrać konfigu z chmury i dopiero ustawiać adresy ?
Proszę pomóżcie
Polutowałem Wemos D1 plus 2x MCP23017, 16 przekaźników sterowanych stanem LOW i po odpaleniu działa ok, ale po restarcie zasilania zapala się jak choinka, za każdym razem inaczej
Czy po powrocie zasilania nie powinno pobrać konfigu z chmury i dopiero ustawiać adresy ?
Proszę pomóżcie
-
krycha88
Przekaźniki dla MCP powinny być sterowane stanem HIGH, poszukaj sobie w tym wątku już było o tym.pork wrote: Sat Feb 13, 2021 9:35 pm Panowie ratujcie
Polutowałem Wemos D1 plus 2x MCP23017, 16 przekaźników sterowanych stanem LOW i po odpaleniu działa ok, ale po restarcie zasilania zapala się jak choinka, za każdym razem inaczejWszystko ok podpięte, może coś z resetem MCP ?
Proszę pomóżcie![]()