Widziałeś jak to wygląda obecnie w naszym Cloud dla temperatur?YoMan wrote: Mon Jun 19, 2023 9:08 am Myślę, że to byłoby OK. Pytanie czy równie "łatwo" (tak wiem, śmieszne sformułowanie) byłoby dołożyć min/max w podobnej formie jak w HA
(zrzut z netu, bo nie mam teraz dostępu do swojego)
Wykresy napięcia
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Patryk
Może i abberacja w apce by wystarczyła, ale ...
Np: ustawiam 250V, mam 1000 abberacji i próbuje znaleźć tą najwyższą wartość.
Nie jest to takie proste.
Może i macie rację, że jak ktoś chciał wykresy, to już ( może ) i ma, ale ...
viewtopic.php?p=105315#p105315
A wykres to wykres, choćby nawet byl zapis co 10 min i za ostatnie 30 dni.
Przeciętnemu "Kowalskiemu" by to wystarczyło, MEW-ka zyskała by na popularności, a jak ktoś by jednak chciał bardziej szczegółowe wykresy, to wtedy już by musiał sam o to się postarać.
Np: ustawiam 250V, mam 1000 abberacji i próbuje znaleźć tą najwyższą wartość.
Nie jest to takie proste.
Może i macie rację, że jak ktoś chciał wykresy, to już ( może ) i ma, ale ...
viewtopic.php?p=105315#p105315
A wykres to wykres, choćby nawet byl zapis co 10 min i za ostatnie 30 dni.
Przeciętnemu "Kowalskiemu" by to wystarczyło, MEW-ka zyskała by na popularności, a jak ktoś by jednak chciał bardziej szczegółowe wykresy, to wtedy już by musiał sam o to się postarać.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
OCZYWIŚCIE !!! ... że nieklew wrote: Tue Jun 20, 2023 8:29 amWidziałeś jak to wygląda obecnie w naszym Cloud dla temperatur?YoMan wrote: Mon Jun 19, 2023 9:08 am Myślę, że to byłoby OK. Pytanie czy równie "łatwo" (tak wiem, śmieszne sformułowanie) byłoby dołożyć min/max w podobnej formie jak w HA
(zrzut z netu, bo nie mam teraz dostępu do swojego)
2023-06-20_10-27.png
Niemal nie korzystam z wykresów w Cloud aczkolwiek kilka razy wchodziłem w trakcie testów na nightly. Z wykresów korzystam jedynie w apce jeżeli chcę coś "na szybko" a jak się bawię w pseudoanalizę i muszę odpalić kompa to i tak wchodzę na HA, ponieważ tam możliwości są dużo większe. Chociażby mogę nałożyć wykresy urządzeń Suplowych z niesuplowymi.
Czuję się "złapany" .. ale na swoją obronę takie cóś jakby było w apce .... mmm ... (rozmarzyłem się).
EDIT: W pierwszym poście nie było informacji, że chodzi o wykresy w cloudzie tylko "w Supli" - dla mnie cloud jest tylko niemal do konfiguracji
YoMan
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Ja osobiście, zdecydowanie bardziej, wolę oglądać wykresy czegokolwiek na 24-calowym ekranie niż na mikroskopijnym ekraniku smartfona.
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54