v23.07-beta - zapraszamy do testów

Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Gdzie można włączyć i skonfigurować powiadomienia PUSH, szukam i nie widzę 🫣
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Yepestis wrote: Sat Jul 01, 2023 8:22 am Gdzie można włączyć i skonfigurować powiadomienia PUSH, szukam i nie widzę 🫣
Aktualnie tylko na beta-cloud.supla.org
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Sat Jul 01, 2023 8:24 am
Yepestis wrote: Sat Jul 01, 2023 8:22 am Gdzie można włączyć i skonfigurować powiadomienia PUSH, szukam i nie widzę 🫣
Aktualnie tylko na beta-cloud.supla.org
Wiem że na bata-cloud ale gdzie konkretnie bo chyba ślepy jestem i nigdzie nie widzę :shock:

Dobra znalazłem trzeba wejść w dany kanał => reactions
Wybrać rodzaj reakcji i przejść do => Send notification

A 3 razy na to patrzyłem i nie widziałem że tam jest send notification.
PS brakuje jeszcze tłumaczeń na polski
Last edited by Yepestis on Sat Jul 01, 2023 9:31 am, edited 1 time in total.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Czy ekran przekaźników będzie zmieniany?
Jest taki pusty a ikona stanu jest mniejsza jak na liście z kanałami.
Screenshot_20230701-102452.png
Może dałoby radę zrobić w osobnych wierszach wycentrowanie.
AKTUALNY STAN
Większa ikona (nie wiem na ile można powiększyć aby nie było pikselozy)
Słowny stan kanału
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Po tylu latach wreszcie coś się ruszyło :D Mnie osobiście marzyłoby się jeszcze aby apka przypominała rozwiązanie z ekranów np androida: strona główna siatka ikon z lokalizacjami, tap --> otwiera się kolejna siatka tym razem z urządzeniami w danej lokalizacji (ikony wyświetlające aktualny stan), unika się w ten sposób bardzo długiej listy i ciągłe przewijanie ekranu w poszukiwaniu konkretnego urządzenia, następne tap w konkretne urządzenie i otwiera się widok szczegółowy a odnośnie widoku szczegółowego, ktoś już zauważył że "strasznie pusto" na tym ekranie stąd zrobiona w paint na szybko moja wizja ;)
widok szczeg prop.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MarekMatyjak

A jak się zalogować na beta-cloud trzeba pewnie być na liście testerów 🤗
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie. Możesz tam po prostu założyć konto.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
pzygmunt

djalex wrote: Sat Jul 01, 2023 10:01 am Po tylu latach wreszcie coś się ruszyło :D Mnie osobiście marzyłoby się jeszcze aby apka przypominała rozwiązanie z ekranów np androida: strona główna siatka ikon z lokalizacjami, tap --> otwiera się kolejna siatka tym razem z urządzeniami w danej lokalizacji (ikony wyświetlające aktualny stan), unika się w ten sposób bardzo długiej listy i ciągłe przewijanie ekranu w poszukiwaniu konkretnego urządzenia, następne tap w konkretne urządzenie i otwiera się widok szczegółowy a odnośnie widoku szczegółowego, ktoś już zauważył że "strasznie pusto" na tym ekranie stąd zrobiona w paint na szybko moja wizja ;) widok szczeg prop.jpg
Aplikacja będzie powoli ewoluować również graficznie. Niedawno do zespołu dołączyła Magda, która zajęła się grafiką i UX. Ten nagłówek na razie jest taki mały ponieważ jest on częścią innych widoków. Nie spodziewajcie się jednak rewolucji tylko ewolucji.
pzygmunt

Powiadomienia możesz ustawić na beta-cloud.supla.org. W ustawieniach kanałów znajdziesz coś takiego jak "Reakcje". Jeśli chodzi o powiadomienia o otwarciu/zamknięciu bramy to takie powiadomienie należy ustawić bezpośrednio przy kanale czujnika.
pzygmunt

kris.gie wrote: Sat Jul 01, 2023 5:53 am Tutaj też jest literówka i to od dawna:
Dzięki za info. W kodzie już poprawiłem.

Return to “Android”