Chętnie przetestuje. Brama Moovo, czyli możliwość testu na budżetowych siłownikach z Castoramy.
Chciałbym przetestować integrację z Samsungowy Bixby Routines (aktualnie Tryby i procedury), który już teraz zarządza przełączaniem telefonu na WiFi gdy zbliżam się do domu.
Testuj z Nami: Proste Sterowanie Bramą przez Supla 📱🚪
-
Jakub_Małecki
Last edited by Jakub_Małecki on Wed Feb 28, 2024 9:41 pm, edited 1 time in total.
-
[email protected]
Tousek
Bardzo chętny do testów- dwie bramy dla osiedla zamkniętego - jedna „podpięta” pod Supla u mnie - korzysta wiele użytkowników. W najbliższym planie „dołączenie” drugiego wjazdu.
Bardzo chętnie przetestujemy
PS - kiedy możliwość zmiany adresu e-mail użytkownika?
Bardzo chętny do testów- dwie bramy dla osiedla zamkniętego - jedna „podpięta” pod Supla u mnie - korzysta wiele użytkowników. W najbliższym planie „dołączenie” drugiego wjazdu.
Bardzo chętnie przetestujemy
PS - kiedy możliwość zmiany adresu e-mail użytkownika?
Last edited by [email protected] on Wed Feb 28, 2024 9:44 pm, edited 1 time in total.
-
supla1907
Chętnie przetestuje to cudo - CAME Krono
-
krystiant
Hmm, jeśli każdy kanał kopiuje się z pilota osobno, to może dałoby się tym ogarnąć dwie bramy - garażową Hormann i wjazdową Somfy.
Chętnie bym to sprawdził
Chętnie bym to sprawdził
Na razie sonoff 4ch i ROW-07 do sterowania orchidarium (oświetlenie, zraszacz, fogger, wodospad, wentylator)
MEW-01, SBW-01
MEW-01, SBW-01
Mam w domu dwie bramy do sprawdzenia (jedna garażowa i jedna wjazdowa). Zwykły, tani pilot samokopiujący z Chin jedną z nich łapie bez problemu, z drugą (wjazdową - centralka Safe) różnie bywa. Chętnie przetestuję.
Last edited by Zibi_007 on Wed Feb 28, 2024 10:14 pm, edited 1 time in total.
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
Gonzolos
Zglaszam się do testów.
mam już kilkanaście modułów supli i w planach kolejne innowacje.
Mój napęd bramy to BFT Tiziano.
Mój napęd bramy to BFT Tiziano.
-
mareks6
chwila, chwila - a od kiedy to "da się" kopiować piloty ze zmiennym kodem?
Czytając poprzednie komentarze, wychodzi na to, że ten moduł może tak owe piloty też kopiować. Z tego co się orientuję (proszę mnie poprawić jeśli czegoś nie wiem) to po to ten system zmiennokodowy został stworzony by nie dało się stojąc za rogiem skopiować czyjegoś pilota i tym samym włamać do domu/garażu czy też samochodu. Zdaje się, że tam działa specjalny algorytm który przy każdym nadawaniu zmienia kod i tylko sparowane urządzenie odbiorcze i pilot wiedzą jaki będzie następny kod. Nawet jeśli uda nam się skopiować kod jakiegoś takiego pilota, to ten kod może zadziałać tylko raz, pod warunkiem, że urządzenie odbiorcze go nie zdążyło odebrać (bo wtedy kod będzie już nie ważny)
Proszę więc o info jak to w końcu jest z tym Waszym sterownikiem. Mam napęd bramy wjazdowej firmy Hato ze zmiennym kodem pilotów i z tego co się już orientowałem, to układy HCS200 i ich rodzina poza zmiennym kodem mają jeszcze zapisany podczas programowania kod producenta, przez co piloty zmiennokodowe na tych samych układach, lecz z innych firm (np nice, faac itp) nie współpracują z hato i odwrotnie
Czytając poprzednie komentarze, wychodzi na to, że ten moduł może tak owe piloty też kopiować. Z tego co się orientuję (proszę mnie poprawić jeśli czegoś nie wiem) to po to ten system zmiennokodowy został stworzony by nie dało się stojąc za rogiem skopiować czyjegoś pilota i tym samym włamać do domu/garażu czy też samochodu. Zdaje się, że tam działa specjalny algorytm który przy każdym nadawaniu zmienia kod i tylko sparowane urządzenie odbiorcze i pilot wiedzą jaki będzie następny kod. Nawet jeśli uda nam się skopiować kod jakiegoś takiego pilota, to ten kod może zadziałać tylko raz, pod warunkiem, że urządzenie odbiorcze go nie zdążyło odebrać (bo wtedy kod będzie już nie ważny)
Proszę więc o info jak to w końcu jest z tym Waszym sterownikiem. Mam napęd bramy wjazdowej firmy Hato ze zmiennym kodem pilotów i z tego co się już orientowałem, to układy HCS200 i ich rodzina poza zmiennym kodem mają jeszcze zapisany podczas programowania kod producenta, przez co piloty zmiennokodowe na tych samych układach, lecz z innych firm (np nice, faac itp) nie współpracują z hato i odwrotnie
-
boolek
Chętnie przetestuje.
Napęd FAAC 741 - pilot 433.92, droga radiowa FIX
Napęd Supramatic 3 - pilot HSM4 - 868
Odbiornik uniwersalny Proxima
Napęd BFT z centrka uniwersalna na 433.92
Jest na czym testować.
Pozdrawiam
Napęd FAAC 741 - pilot 433.92, droga radiowa FIX
Napęd Supramatic 3 - pilot HSM4 - 868
Odbiornik uniwersalny Proxima
Napęd BFT z centrka uniwersalna na 433.92
Jest na czym testować.
Pozdrawiam
Zainstalowane (wszystko na WEMOS D1 mini):
Rolety 3x +DS18B20; sterowanie podłogówką (4 przekaźniki + DS18B20); czujnik ilości ekogroszku; przedłużacze +DS18B20
Rolety 3x +DS18B20; sterowanie podłogówką (4 przekaźniki + DS18B20); czujnik ilości ekogroszku; przedłużacze +DS18B20