Testuj z Nami: Proste Sterowanie Bramą przez Supla 📱🚪

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
suplainowator

Cześć wszystkim,

Chcieliśmy podzielić się z Wami naszym najnowszym projektem, który może zainteresować niektórych użytkowników społeczności Supla. Projekt zrodził się z potrzeby znajomych, którzy szukali prostego sposobu na sterowanie bramą garażową bez konieczności ingerencji w instalację elektryczną czy mechaniczną napędu. 🔧

Zaczęliśmy od eksperymentalnego rozwiązania, polegającego na dodaniu przekaźników do tradycyjnego pilota. Choć to rozwiązanie sprawdzało się w praktyce, było raczej dla entuzjastów majsterkowania. W dążeniu do uproszczenia, natknęliśmy się na piloty samokopiujące, które połączyliśmy z modułem ESP, tworząc kilka prototypów. Mimo problemów z kopiowaniem sygnału, udało się osiągnąć stabilne działanie. 💡

Nasz prototyp to urządzenie, które łączy w sobie prostotę wtyczki do gniazdka z funkcjonalnością pilota samokopiującego, kompatybilnego z wieloma markami bram. Instalacja jest prosta: wystarczy podłączyć urządzenie do gniazdka w garażu (z zasięgiem Wi-Fi), skopiować sygnał z oryginalnego pilota, a następnie można sterować bramą za pomocą aplikacji Supla. 📱➡️🚪

Nowa_wtyczka.jpg

Chcielibyśmy przetestować to urządzenie z różnymi typami bram, aby sprawdzić jego uniwersalność i potencjalne zastosowania. Jeśli macie różne bramy i jesteście zainteresowani testowaniem, zapraszamy do zgłaszania się. Planujemy wysłać około 10 urządzeń do zainteresowanych użytkowników w celu zebrania opinii. 💌

Wasz feedback byłby dla nas bardzo cenny, aby dowiedzieć się, jak urządzenie sprawdza się w różnych warunkach i czy spełnia oczekiwania użytkowników. 🌟

Jeśli jesteście zainteresowani, prosimy o komentarze z typami bram, które posiadacie. Wybierzemy z nich do testów i skontaktujemy się w celu przesłania urządzeń. 👍

Dziękujemy za zainteresowanie i czekamy na Wasze zgłoszenia. 🙏
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mirosław F.

Widzę ciekawe urządzenie. Alternatywa dla SBW-02 i kogoś kto nie chce ingerować w napęd bramy? Zgłaszam się do testów.
Pytanie z mojej strony, jak to się komunikuje z bramą? Zastępuje pilota?
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
suplainowator

Urządzenie działa podobnie jak zwykły pilot do bramy, ale dodaje możliwość sterowania przez telefon. Po prostu kopiujesz sygnał z twojego starego pilota do naszego urządzenia, a potem możesz otwierać i zamykać bramę albo używając naszego urządzenia jak zwykłego pilota, albo przez aplikację Supla. Dzięki temu nie musisz nic zmieniać ani montować w swojej bramie.
Last edited by suplainowator on Wed Feb 28, 2024 7:09 pm, edited 1 time in total.
robertklepacki94

Również chętnie zgłoszę się na testy ale czy da się skopiować pilota NICE z zmiennym kodem ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
suplainowator

robertklepacki94 wrote: Wed Feb 28, 2024 7:09 pm Również chętnie zgłoszę się na testy ale czy da się skopiować pilota NICE z zmiennym kodem ?
Z tego co widzę to z NICEem ze zmiennym kodem powinien pilot współpracować :D . Pozbieramy zapisy i będziemy wysyłać.
michael

Ilu kanałowe jest to urządzenie?
Jestem ciekawy, czy do rolet, które mają tylko piloty można to rozwiązanie zastosować
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
suplainowator

michael wrote: Wed Feb 28, 2024 7:25 pm Ilu kanałowe jest to urządzenie?
Jestem ciekawy, czy do rolet, które mają tylko piloty można to rozwiązanie zastosować
Do rolet raczej nie - chodzi o aktualny soft radiowy i integrację - ale pomysł ciekawy
A kanały są 4 - na pilocie
Mirosław F.

Do rolet to było by już całkiem mega. Jeżeli dałoby się ograć 2 rolety jednym urządzeniem, sterować z Supli tym samym nie tracąc możliwości sterowania z pilota.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
LukiSpajder

Witam chętnie przetestuje 😁, jedna brama to somfy druga ma dokupione radio pod somfy kod zmienny 433,92MHz. A oryginalne radio w tej bramie to kod stały 433MHz (elektrobim) . Mam jeszcze dostęp do bramy faac 868 MHz zmienny i bramy tousek .

To mam duży potencjał , właśnie dla tych co nie chcą ingerować w elektronikę bramy np. ze względu na gwarancji .
Last edited by LukiSpajder on Wed Feb 28, 2024 7:46 pm, edited 1 time in total.
SOYER

Bardzo ciekawe urządzenie. Zgłaszam się do testów. Będę testował na napędach Hormann, Nice, Elbram.
Widzę mnóstwo zastosowań, np. równolegle do radiolini Proxima. Zamel, czy jakichkolwiek innych. Gdyby dowolne dało się sterować przekaźnikami, nie tylko impuls, ale też on/off.
https://kryry01.aqi.eco/pl
https://app.weathercloud.net/d4311785603

Return to “Pomysły i koncepcje”