[A] Wersja 25.04.02 AA
Zainstalowałem wersję 25.04.02 z 23.04.2025 13:16 (287) nie wskazuje aktualnego stanu bramy jedynie rozróżnia ikony - brama otwarta do akcji otwórz i brama zamknięta do akcji zamknij. Trochę to mylące bo skoro ikona pokazuje że brama jest otwarta to naciśnięciu powinno ją zamykać a nie otwartą i tak samo z 2 stanem. Dla akcji otwórz/zamknij ikona brama otwarta bez zmiany.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
dlaczego?mipolansk wrote: Thu Apr 24, 2025 6:49 am Ikona ma tylko odpowiadać akcji, jak już pisałem wcześniej, aktualnie nie jesteśmy w stanie tam pokazać aktualnego stanu i reagować odpowiednio na jego zmiany.
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
1. Biblioteka do komunikacji z serwerem jest aktualnie w stanie otrzymywać informacje tylko dla jednego profilu. Nie jest możliwe nasłuchiwanie dla wielu profili, a w AA możecie dodać akcje z różnych profili[email protected] wrote: Thu Apr 24, 2025 7:43 amdlaczego?mipolansk wrote: Thu Apr 24, 2025 6:49 am Ikona ma tylko odpowiadać akcji, jak już pisałem wcześniej, aktualnie nie jesteśmy w stanie tam pokazać aktualnego stanu i reagować odpowiednio na jego zmiany.
2. Aktualnie aplikacja trzyma połączenie tylko wtedy gdy jest wyświetlana na ekranie telefonu. W momencie zrzucenia do tła połączenie z serwerem jest zamykane, żeby nie zużywać baterii. W samochodzie telefon najczęściej jest wyłączony, więc nie mamy aktualnego połączenia.
To nie jest tak, że tego nie da się w ogóle zrobić. Po prostu na tym etapie nie jesteśmy w stanie przebudować wszystkiego, żeby pokazać stan. Wykorzystaliśmy istniejący już mechanizm jaki był zastosowany w widżetach.
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
-
vulture30
Czy da sie gdzieś podejrzeć logi z aplikacji aby zobaczyć jakie akcje zostąły i przez kogo wywoływane? SZukałem w cloud ale nie znalazłem.
Nie wiem czy to może miec coś wspólnego z tą betą ale miałem przypadek ze brama uderzyła w auto. Mam SBW-02 od paru lat i działało bez zarzutu. Moze to zbiego okoliczności.
Wyglądało dało to tak:
- Otworzyłem bramę z pilota
- wyjechałem i zamknąłem z AA. Brama się zamnęła (16:59:52)
- Minute później Żona otworzyła z pilota (chyba) (17:00:28)
- Brama sie otworzyła i po kilku sekundach zaczeła zamykać (17:00:54) no i się spotkali.
Wiem tyle ze ja na bank nie zamknąłem z AA drugi raz. Możliwe jest ze Żona np niechcący nacisnęła na pilocie.
Pytanie czy jest opcja aby ktoś sprawdził czy z moje AA nie poszedł jakis "lewy" sygnał, jesli gdzies jest logowanie akcji?
Nie wiem czy to może miec coś wspólnego z tą betą ale miałem przypadek ze brama uderzyła w auto. Mam SBW-02 od paru lat i działało bez zarzutu. Moze to zbiego okoliczności.
Wyglądało dało to tak:
- Brama sie otworzyła i po kilku sekundach zaczeła zamykać (17:00:54) no i się spotkali.
Wiem tyle ze ja na bank nie zamknąłem z AA drugi raz. Możliwe jest ze Żona np niechcący nacisnęła na pilocie.
Pytanie czy jest opcja aby ktoś sprawdził czy z moje AA nie poszedł jakis "lewy" sygnał, jesli gdzies jest logowanie akcji?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Logów nie ma, ale jeśli użyłeś akcji "zamknij" to ona tak działa, że po około minucie sprawdza czy brama jest zamknięta - jeśli nie, to wysyła sygnał ponownie.vulture30 wrote: Mon Apr 28, 2025 6:45 am Czy da sie gdzieś podejrzeć logi z aplikacji aby zobaczyć jakie akcje zostąły i przez kogo wywoływane? SZukałem w cloud ale nie znalazłem.
Wyglądało dało to tak:
W ustawieniach cloud można zmienić ilość tych sprawdzeń, oraz ustawić aby monitorował stan bramy cały czas, a nie po minucie.
Zakładam że masz podłączony czujnik otwarcia bramy i w apce widzisz poprawny stan bramy.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
vulture30
Faktycznie, miałem sposób weryfikacji pasywny. No to zmieniam na aktywny.
To dobrze, bo już sie bałem ze coś supla odwaliła i nie można jej ufać. Na szczęście nie
W tym wypadku był duzy zbieg okoliczności, bo akurat zamknąłem bramę z apki, a zwykle zamykamy z pilota, no i Żona akurat jechała minute za mną, co tez sie prawie nie zdarza, no i Ona otworzyła z pilota, więc supla nie wiedziała, ze komenda się zmieniła. Dzięki za szybkie wyjaśnienie.
To dobrze, bo już sie bałem ze coś supla odwaliła i nie można jej ufać. Na szczęście nie
W tym wypadku był duzy zbieg okoliczności, bo akurat zamknąłem bramę z apki, a zwykle zamykamy z pilota, no i Żona akurat jechała minute za mną, co tez sie prawie nie zdarza, no i Ona otworzyła z pilota, więc supla nie wiedziała, ze komenda się zmieniła. Dzięki za szybkie wyjaśnienie.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
To oznacza że nie masz przydatnej rzeczy jaka jest czujka laserowa czy coś nie stoi w bramievulture30 wrote: Mon Apr 28, 2025 7:05 am Faktycznie, miałem sposób weryfikacji pasywny. No to zmieniam na aktywny.
YoMan
-
vulture30
Niestety nie zdążyła wjechać między słupki. Czujka jest. Brama dwuskrzydłowa.
Tu wszystko się wydarzyło tak precyzyjnie, ze jakby którakolwiek czynnosć została wykonana kilka sekund wcześniej/później to nic by sie nie stało
Tu wszystko się wydarzyło tak precyzyjnie, ze jakby którakolwiek czynnosć została wykonana kilka sekund wcześniej/później to nic by sie nie stało