MEW-02 ETH powiadomienia push
-
Smrek
Tak.
Internet też ma ciągłe zasilanie sieć/ups.
Internet też ma ciągłe zasilanie sieć/ups.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sposób 1: W RNW możesz przy wyzwalaczu akcji uruchomić scenę, która załącza ROW i wysyła powiadomienie.
Sposób 2: W RNW ustawiasz wyzwalacz, który włącza/wyłącza ROW. W ROW ustawiasz reakcję na załączenie/wyłącznie, która wysyła powiadomieniie.
Sposób 2: W RNW ustawiasz wyzwalacz, który włącza/wyłącza ROW. W ROW ustawiasz reakcję na załączenie/wyłącznie, która wysyła powiadomieniie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Sposób 3:
Jeśli wejście IN1 masz dla RNW ustawione jako bistabilne to powinieneś mieć wyzwalacze akcji, osobno dla 'Włączenie' i 'Wyłączenie'. Tak jak radził @klew. Nawet pokazałeś to już na zrzucie ekranu
Tylko zabrakło właściwego utawienia wyzwalaczy.
Dla wyzwalacza akcji 'Włączenie' ustaw 'Wyślij powiadomienie' i zdefiniuj odpowiednio tytuł, treść (brak prądu z sieci) i odbiorców.
Dla wyzwalacza akcji 'Wyłączenie' ustaw 'Wyślij powiadomienie' i zdefiniuj analogicznie jak wyżej, ale z przeciwną treścią (jest prąd).
ROW nie będzie wtedy potrzebny do tego zadania i będziesz mógł wykorzystać go sobie pod jakieś oświetlenie.
Jeśli wejście IN1 masz dla RNW ustawione jako bistabilne to powinieneś mieć wyzwalacze akcji, osobno dla 'Włączenie' i 'Wyłączenie'. Tak jak radził @klew. Nawet pokazałeś to już na zrzucie ekranu
Dla wyzwalacza akcji 'Włączenie' ustaw 'Wyślij powiadomienie' i zdefiniuj odpowiednio tytuł, treść (brak prądu z sieci) i odbiorców.
Dla wyzwalacza akcji 'Wyłączenie' ustaw 'Wyślij powiadomienie' i zdefiniuj analogicznie jak wyżej, ale z przeciwną treścią (jest prąd).
ROW nie będzie wtedy potrzebny do tego zadania i będziesz mógł wykorzystać go sobie pod jakieś oświetlenie.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Smrek
Patrzyłem na uruchomienie sceny i za bardzo nie wiem jak to ustawić.pzygmunt wrote: Sun Feb 08, 2026 7:48 pm Sposób 1: W RNW możesz przy wyzwalaczu akcji uruchomić scenę, która załącza ROW i wysyła powiadomienie.
Możesz łopatologicznie to opisać?
-
Smrek
Dziękuję za odpowiedzi.
Poustawiałem i zacząłem testować ale ... nie zdążyłem bo skończyły mi się powiadomienia:(
W związku z tym że poznaje Suplę, testuje jeszcze inne powiadomienia.
Jest jakaś możliwość zwiększenia powiadomień?
Panowie, prośba rzućcie okiem na ustawienia, jutro jak będę miał powiadomienia żebym mógł przetestować a nie popsuć powiadomień.
Teraz po podaniu sygnału na IN1 w RNW, słyszę załączenie ROW, a po rozłączeniu IN1 w RNW słychać drugie "kliknięcie" rozlączenie ROW.
Poustawiałem i zacząłem testować ale ... nie zdążyłem bo skończyły mi się powiadomienia:(
W związku z tym że poznaje Suplę, testuje jeszcze inne powiadomienia.
Jest jakaś możliwość zwiększenia powiadomień?
Testowałem to też, nie wiem dlaczego ale przy włączeniu podawało dwa razy tą samą wiadomość "jest prąd", przy wyłączeniu już tylko raz.lesny8 wrote: Sun Feb 08, 2026 8:50 pm ROW nie będzie wtedy potrzebny do tego zadania i będziesz mógł wykorzystać go sobie pod jakieś oświetlenie.
Panowie, prośba rzućcie okiem na ustawienia, jutro jak będę miał powiadomienia żebym mógł przetestować a nie popsuć powiadomień.
Teraz po podaniu sygnału na IN1 w RNW, słyszę załączenie ROW, a po rozłączeniu IN1 w RNW słychać drugie "kliknięcie" rozlączenie ROW.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Smrek on Mon Feb 09, 2026 5:58 pm, edited 2 times in total.
Jest limit 20 wysylanych powiadomień na godzinę, możesz sobie sprawdzić ile wykorzystałeś klikając w Cloud Konto->mail->Pokaż moje limity
Osobiście tego nie sprawdzałem, bo mam prywatną instancję, a tam brak powiadomień. Do tego jestem poza domem i nawet na becie nie mogę sprawdzić.
Jak ustawisz dla wyzwalacza tak jak opisałem (poniżej też zrzut) to powinno działać. Jak nie działa to pokaż nam zrzut ekranu z ustawieniem tego kanału wyzwalacza. Sprawdź też czy usunąłeś wysyłanie powiadomienia dla wyzwalacza 1x
Osobiście tego nie sprawdzałem, bo mam prywatną instancję, a tam brak powiadomień. Do tego jestem poza domem i nawet na becie nie mogę sprawdzić.
Jak ustawisz dla wyzwalacza tak jak opisałem (poniżej też zrzut) to powinno działać. Jak nie działa to pokaż nam zrzut ekranu z ustawieniem tego kanału wyzwalacza. Sprawdź też czy usunąłeś wysyłanie powiadomienia dla wyzwalacza 1x
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Smrek
tak to miałem ustawione, teraz dla włącz wyłącz dopisałem.
Powiadomienia przychodziły, tylko jedno podwójnie.
Ale jak będa powiadomienia przez ROW to tu wykasuję.
Powiadomienia przychodziły, tylko jedno podwójnie.
Ale jak będa powiadomienia przez ROW to tu wykasuję.
To jest zrzut dla pierwszego wyzwalacza akcji z RNW-01 pod którym masz L po zaniku zasilania?
Jeśli tak to uruchamianie sceny z 1x możesz usunąć.
Jak ustawisz tylko Włączenie i Wyłączenie to będziesz dostawał po jednym powiadomieniu, a tak dostajesz drugie z 1x
Zanim zaczniesz testować sprawdź czy nie wykorzystałeś limitu.
Nie mieszaj na razie do tego ROWa uruchamianego przez scenę. IMO nie powinien być potrzebny, ale 100% pewności nie mam, bo tego tak nie testowałem. Teoria mówi, że powinno działać
Jeśli tak to uruchamianie sceny z 1x możesz usunąć.
Jak ustawisz tylko Włączenie i Wyłączenie to będziesz dostawał po jednym powiadomieniu, a tak dostajesz drugie z 1x
Zanim zaczniesz testować sprawdź czy nie wykorzystałeś limitu.
Nie mieszaj na razie do tego ROWa uruchamianego przez scenę. IMO nie powinien być potrzebny, ale 100% pewności nie mam, bo tego tak nie testowałem. Teoria mówi, że powinno działać
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024