Zibi_007 wrote: Sun Feb 01, 2026 1:28 pm
RomanG wrote: Sun Feb 01, 2026 12:43 pm
....
Skoro już piszę, to zapytam; czy taki moduł (screen) zadziała, czy może trzeba jakoś aktywować anteną zewnętrzną? Próbowałem i nie było różnicy.
Nic nie musisz aktywować, ale musisz ją mieć fizycznie podłączoną, bo nie ma wewnętrznej. Bez niej zasięg wynosi 0J eden taki moduł wysłałem (nie pamiętam teraz komu, chyba do @PawelPolny??). Działało normalnie z podłączoną anteną zewnętrzną.
Zainstalowałem "bin" na dwóch modułach; ESP32C6Wroom N8 i tym z dołączonego w moim poście screenu. Na obu wygląda, że jest ok, wyświetlacze działają.
Po sprawdzeniu "Read Software Build ID" i "Read device RSSI" bramka zalicza reset ( to tak informacyjnie

).
Co do tego modułu, o który pytałem, to według informacji ze strony, gdzie kupowałem, wynikałoby że jest przygotowany pod dwie anteny; ta blaszka wygięta jest opisana jako ANT1, no i gniazdo antenowe pod drugą. Nigdzie nie znalazłem innej informacji dlatego pytałem. Bez podłączonej anteny zewnętrznej moduł sparował się z bramką, ale było blisko (ok. 1m.), więc trudno cokolwiek powiedzieć.
vajera wrote: Sun Feb 01, 2026 3:17 pm
Nie widać go w zakładce Zigbee Devices?
Jest, trzeba by jej nadać konkretną nazwę, to będzie wiadomo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.