Chodzi oczywiście o h801slawek wrote: Mon Mar 20, 2017 6:54 pm Zaktualizowałem źródła i przy kompilacji generuje boot_v1.2.bin, a na githubie jest boot_v1.5.bin... coś mam nie tak?
Firmware dla kontrolera RGBWW H801 v2.0
-
slawek
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
slawek
A więc już używam 1,5 
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
nowy1
MI działa bez wgranego "esp_init_data_default.bin"Zybi wrote: Mon Mar 20, 2017 6:47 pm Działa bezproblemowo, ale koniecznie należy wgrać "esp_init_data_default.bin", bo bez tego cały czas zapętla się przy starcie.
wgrywałęm pod Makiem
Code: Select all
python ./esptool.py --port /dev/tty.usbserial-AL91CS8Q write_flash -fm=dio 0x000000 /Users/Downloads/esptool-master/boot_v1.5.bin 0x01000 /Users/Downloads/esptool-master/h801_user1.1024.new.2.bin-
bicker
można by pomyśleć nad jakimś rozwiązaniem wychodzącym z trybu konfig.
jak juz mam w puszce zaszyte i po ustawieniu konfiguracji muszę rozbierać włącznik aby zresetować ...
zastanawiam się czy jest możliwość programowego resetu kombinacja naciśnięć lub wysłanie komendy z Cloud albo ....
jak juz mam w puszce zaszyte i po ustawieniu konfiguracji muszę rozbierać włącznik aby zresetować ...
zastanawiam się czy jest możliwość programowego resetu kombinacja naciśnięć lub wysłanie komendy z Cloud albo ....
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Przewodami podłączasz wejście pod śrubki.
GPIO 0 pod śrubkę koło anteny ponieważ tam nie ma rozlanej masy i nie zrobi zwarcia.
GND pod dowolną inną z rozlaną masą.
Zwarcie śrubek na 5sek. przełączy w tryb konfiguracji.
GPIO 0 pod śrubkę koło anteny ponieważ tam nie ma rozlanej masy i nie zrobi zwarcia.
GND pod dowolną inną z rozlaną masą.
Zwarcie śrubek na 5sek. przełączy w tryb konfiguracji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
bicker
Ok. rozumiem...
ale teraz taka sytuacja
wszedłem w tryb konfiguracji zapisałem sobie wszystko naciskam przycisk DATA SAVED
a moduł dalej jest w trybie AP (chyba, że sam wychodzi a mi nie wyszedł i pozostał dalej w trybie AP)
jak z niego wyjść bez odłączania zasilania..
taka sytuacja dotyczy każdego modułu nawet tego zaszytego w gniazdku czy przełączniku w ścianie
ale teraz taka sytuacja
wszedłem w tryb konfiguracji zapisałem sobie wszystko naciskam przycisk DATA SAVED
a moduł dalej jest w trybie AP (chyba, że sam wychodzi a mi nie wyszedł i pozostał dalej w trybie AP)
jak z niego wyjść bez odłączania zasilania..
taka sytuacja dotyczy każdego modułu nawet tego zaszytego w gniazdku czy przełączniku w ścianie