Harmonogram jak to ustawić.
-
mkaczko
jest jakaś możliwość ominięcia tego problemu ????
-
mkaczko
niestety nie mogę pobrać obrazu
Obraz karty SD dla Raspberry PI 2/3 zawierający zainstalowane oprogramowanie SUPLA-CLOUD (supla-server + cloud + apache + php5 + mysql) oraz oprogramowanie urządzenia wykonawczego supla-dev. Szczegóły w pliku README.txt
https://drive.google.com/file/d/0B3DJSA ... tmFF3OkaDg
czy jest możliwość pobrania gotowego obrazu systemu dla raspberry ??
Obraz karty SD dla Raspberry PI 2/3 zawierający zainstalowane oprogramowanie SUPLA-CLOUD (supla-server + cloud + apache + php5 + mysql) oraz oprogramowanie urządzenia wykonawczego supla-dev. Szczegóły w pliku README.txt
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
viewtopic.php?t=4081mkaczko wrote: Mon Mar 28, 2022 8:12 pm niestety nie mogę pobrać obrazu
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Dachdeker.leszno
Witam.
Czy jest możliwość sprawdzania stanu urządzenia co 5 sekund. Mam podłączoną pompę pod nawadnianie i sprawdza mi stan co minutę to trochę słabo.
Czy jest możliwość sprawdzania stanu urządzenia co 5 sekund. Mam podłączoną pompę pod nawadnianie i sprawdza mi stan co minutę to trochę słabo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
A co chcesz tym zrobić?Dachdeker.leszno wrote: Wed May 03, 2023 3:24 pm Witam.
Harmonogram może pracować co 1 min.
Można to obejść scenami, ale może znajdziemy bardziej eleganckie rozwiązanie, tylko opisz co chcesz zrobić.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Dachdeker.leszno
Witam.
Mam sterownik nawadniania ma funkcję załączania pompy wody. Niechce ciągnąć kabla do stycznika który by ją załączał, a chce wykożystać gniazgo supla.
W tym momęcie po załączeniu cyklu zraszaczy pompa włącza się po 1 minucie po sprawdzeniu stanu stanu ze sterownika nawadniania. Może jest możliwość załączenia gniazda po zmianie stanu stycznika ?
Mam sterownik nawadniania ma funkcję załączania pompy wody. Niechce ciągnąć kabla do stycznika który by ją załączał, a chce wykożystać gniazgo supla.
W tym momęcie po załączeniu cyklu zraszaczy pompa włącza się po 1 minucie po sprawdzeniu stanu stanu ze sterownika nawadniania. Może jest możliwość załączenia gniazda po zmianie stanu stycznika ?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualnie takie powiązanie można zrobić na skryptach: scritps.supla.ioDachdeker.leszno wrote: Thu May 04, 2023 8:03 am Witam.
Prostszą alternatywą jest opakowanie włączania zraszania w scenę. Tworzysz scenę, w której:
1. włączasz pompę
2. włączasz sekcję A
3. czekasz 30 min
3. wyłączasz sekcję A
4. włączasz sekcję B
5. czekasz 30 min
6. wyłączasz seckję B oraz wyłączasz pompę
Najlepsze suple dla Twojego domu