krycha88 wrote: Tue Feb 23, 2021 9:17 pm
LukaszH wrote: Tue Feb 23, 2021 8:08 pm
Led ruszył ale nadal nie ma reakcji na zmiany ustawienia przycisku - dodatkowo w ustawieniu przycisk był ustawiony na "high" a powinno być "low". Co bym nie ustawił to działa jak by reakcja na "wciśnięcie" i akcja "przełącz"
Czy masz na myśli jakiś konkretny przypadek? Przycisk od zawsze w GUI-Generic był ustawiony na pullup dopiero niedawno dodałem możliwość wybierania z GUI - to że w którejś wersji był ustawiony LOW to był błąd - mówię o wartościach domyślnych.
Czy jak zmieniasz ustawienia przycisku to wykonujesz restart urządzenia?
To może coś faktycznie źle ustawiam:
1. Załączany stanem: "Low" (rozumiem że masą czy to chodzi o pull down ?). Fizycznie przycisk płytka incan ma pullup rezystorem 4,7k
2. Reakcja na: "zmiana stanu" czyli w praktyce przekaźnik powinien być tak długo aktywny dopóki nie puścimy przycisku (zmiana stanu przy kliknięciu i zmiana stanu przy puszczeniu)
3. Akcja: "przełącz" - chyba tak powinno być ustawione do rolet
Fizycznie płytka na takich ustawieniach na poprzednich wersjach (nie było tylko LOW/HIGH) działa tak że przekaźnik załączany jest tylko w trakcie trzymania przycisku. Moduł ustawiłem jako rolety. Na ostatniej wersji ustawienia jak wyżej i działa jakby 2. Reakcja na: "wciśnięcie". Każdą zmianę zapisuję i resetuję moduł i jest bez reakcji. Nawet nie widać różnicy przy Reakcja na wciśnięcie, zwolnienie - zawsze działa tak samo czyli "wciśnięcie". Tak jak wspomniałem poprzednie wersje działają ok dopiero od 1.3.x nie mogę tego ustawić..