Agathon wrote: Thu Nov 04, 2021 8:03 am
Skonfigurowałem u siebie wyzwalacze akcji na ROWach - przyciski monostabilny -> przyciśnięcie gasi całą grupę.
Super wszystko działa - tylko jedno ale - mam teraz około 1s opóźnienia na reakcję przy normalnym włączeniu/wyłączeniu światła.
Nie jest to wina samego nowego FW w ROW - bez ustawienia wyzwalacza w cloud światło działa bez opóźnień, próbowałem odłączyć internet - wyzwalacz nie działa, ale opóźnienie reakcji pozostaje. Po wyłączeniu w cloudzie wyzwalacza - wszystko wraca do normy - brak opóźnień.
Opóźnienie jest na tyle duże, że domownicy próbują ponownie klikać.
Można to jakoś usprawnić w obecnie dostepnych ustawieniach?
Ogólnie ustawienie wyzwalacza powoduje, że moduł musi odczekać "multiclick detection time" (ustawiany w trybie konfiguracyjnym) od puszczenia przycisku, zanim wykona jakąś akcje, bo dopóki ten czas nie minie, to nie wie czy nie będziesz klikał więcej razy.
Dodatkowo jest usprawnienie polegające na tym, że gdy moduł wykryje maksymalną możliwą ilość kliknięć, to wysyła daną akcję nie czekając już dalej i ignorując kolejne kliknięcia.
Jedynie trzeba pamiętać, że wejście do trybu konfiguracyjnego jest domyślnie ustawione na 10x klik, więc dopóki jest to włączone, to moduł będzie zliczał do 10 kliknięć.
Możesz też skracać czas "multiclick detection time", ale im krótszy tym trudniej jest wyklikać wielokliki.