Wydaje mi się że kiedyś zauważyłem właśnie że podczas otwierania czy zamykania mignie kilka razy, ale to tez nie zawsze.
v23.07 - powiadomienia
-
kurus
Wydaje mi się że kiedyś zauważyłem właśnie że podczas otwierania czy zamykania mignie kilka razy, ale to tez nie zawsze.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Rzeczywiście jest jakiś bug. Pewnie będzie poprawka.Suplafan wrote: Fri Jul 14, 2023 7:44 pm Mam problem z reakcją z LIW-01 podłączonego do licznika wody. Nie dostaje powiadomień po zmianie stanu. Inne powiadomienia działają.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
flowerek
Polska jezyk trudna jezykawsosniak wrote: Fri Jul 14, 2023 6:10 pmMa to sens jesli się PRECYZYJNIE zdefiniuje problem . Jeśli kolega flowerek napisałby ze np ; pomiędzy godziną x a godz y ,co. 15 min chce sprawdzać czy brama jest otwarta , i jeśli tak to -> wyślij powiadomienie , to wtedy ma to sens ( na tą chwile jest to do zrobienia tylko w supła scripts)sbrzoza wrote: Fri Jul 14, 2023 5:40 pmto ma sens bo załóżmy, że jest wielu użytkowników i na przykład po otwarciu przez któregoś brama automatycznie nie zamknęła się po ustawionym czasie (ja tu mam na myśli na akurat roletę w bramie garażowej) i taki powiadomienie ustawione powiedzmy pomiędzy 22 a 6 rano z informacją, że jest otwarta jest o tyle ważne, że daje znać, że osoby z zewnątrz mają dostęp do garażu a nie powinny.wsosniak wrote: Fri Jul 14, 2023 4:14 pm
"jest otwarta" ?? jakos nielogicznie. Chyba o cos takiego chcesz zapytac :
"kiedy jest godz pomiedzy x i y i ktos otworzy bramę -> wyslij powiadomienia."
Mialem na mysli jesli jest pomiedzy godzina x a godziną y i cos tam sie stalo wyslij powiadomienie.
Np. Chce powiadomienia otrzymywac tylko miedzy 9-16 kiedy jrstem poza domem itp.
Ale ogolnie mam na mysli budowanie logik np
Jesli jest pomiedzy pon a pt i jest pomiedzy godz 15 a 17 i czujnim ruchu w korytarzu wykryl ruch to podnies temperature na termostacie w salonie o 2 stopnie (bo wrocilem do domu) itp.
Tamie logiki z warunkami i oraz lub do uruchamiania kanalow/ scen/ powiadomien
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
calypsoo
Czy jest gdzieś rejestr wysłanych powiadomień, który można przeglądać - sprawdzić tak jak to jest np. w Pushover ?
-
calypsoo
Jeszcze jedno : czy jest w planach aby do powiadomienia z SUPLA można było ustawić taki priorytet jak do Pushover czyli „Pilne powiadomienia” taka opcja jest w iOS ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.