Sprawdziłem to i wg mnie to działa poprawnie. Musisz mieć określony czas wygaszenia, jasność wyświetlacza oraz przycisk.robertklepacki94 wrote: Mon Oct 09, 2023 12:08 pm Przy okazji może pomyślisz @krycha88 o dorobieniu przygaszania lub całkowitego wygaszania ekranu ?
Wsparcie dla Termostatu
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
A to jest tak że wartość ,,jasność ekranu" którą definiuje się w GG to jest wartość po przygaszeniu ? Ja chyba omylnie to rozumiem i myślałem że to jest faktyczna wartość jasności i zawsze ustawiałem 99%.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
krycha88
To jest wartość przygaszenia, jak wciśniesz przycisk to ekran się wybudzi do pełnej jasności.robertklepacki94 wrote: Mon Oct 09, 2023 12:32 pm A to jest tak że wartość ,,jasność ekranu" którą definiuje się w GG to jest wartość po przygaszeniu ? Ja chyba omylnie to rozumiem i myślałem że to jest faktyczna wartość jasności i zawsze ustawiałem 99%.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Panowie co robi ten drugi termometr bo nie do końca czaje ale widzę że i tutaj jak i w Gekonie Zamela tez jest opcja 2 termometru. Ktoś wyjaśni w kilku slowach. Z góry dziękuję.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dla większości funkcji, służy do utrzymywania temperatury w zadanym zakresie, np pilnowanie temperatury podłogi.Pietras81 wrote: Mon Oct 09, 2023 2:07 pm Panowie co robi ten drugi termometr bo nie do końca czaje ale widzę że i tutaj jak i w Gekonie Zamela tez jest opcja 2 termometru. Ktoś wyjaśni w kilku slowach. Z góry dziękuję.
Przy funkcji różnicowej jest używany jako jedno ze źródeł temperatury z której liczy się różnicę
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Faktycznie, inne oledy mam na 99 jasności i nigdy tego nie testowałem.krycha88 wrote: Mon Oct 09, 2023 12:34 pmTo jest wartość przygaszenia, jak wciśniesz przycisk to ekran się wybudzi do pełnej jasności.robertklepacki94 wrote: Mon Oct 09, 2023 12:32 pm A to jest tak że wartość ,,jasność ekranu" którą definiuje się w GG to jest wartość po przygaszeniu ? Ja chyba omylnie to rozumiem i myślałem że to jest faktyczna wartość jasności i zawsze ustawiałem 99%.
Teraz tak dla zabawy ustawiłem sobie na wemosie 2 kanały termostatu i nawet to fajnie działa jak się doda osobny przycisk do przewijania ekranu, pytanie czy szło by tak zrobić żeby przyciski od zwiększania/zmniejszania/ przełączanie trybu były aktywne tylko dla wyświetlanego termostatu.
Czyli w skrócie mam 2 termostaty na jednej płytce i jeden komplet przycisków do obsługi + dodatkowy przycisk do przełączania ekranu i w zależności który termostat ustawię to tym steruje.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
kurus
-
krycha88
Jest to do zrobienia, ale nie wiem czy to już nie będzie za dużo jak na GGrobertklepacki94 wrote: Mon Oct 09, 2023 4:10 pm Faktycznie, inne oledy mam na 99 jasności i nigdy tego nie testowałem.
Teraz tak dla zabawy ustawiłem sobie na wemosie 2 kanały termostatu i nawet to fajnie działa jak się doda osobny przycisk do przewijania ekranu, pytanie czy szło by tak zrobić żeby przyciski od zwiększania/zmniejszania/ przełączanie trybu były aktywne tylko dla wyświetlanego termostatu.
Czyli w skrócie mam 2 termostaty na jednej płytce i jeden komplet przycisków do obsługi + dodatkowy przycisk do przełączania ekranu i w zależności który termostat ustawię to tym steruje.
Przy okazji muszę poprawić to 99% na 100%
Tak mam 2 termometry na termostacie spięte. Jeden do bojlera cwu, drugi do solara. Chciałbym użyć termostat różnicowy, ale to jeszcze chyba nie działa. Nie można ustawić większej temp niż 40 stopni? Moim zdaniem powinny być 2 ekrany, ale niech się reszta wypowie.krycha88 wrote: Mon Oct 09, 2023 11:53 amCzy ten drugi termometr masz spięty z termostatem? To nie jest to zrobione i się zastanawiam jak to wyświetlać na termostacie, jako osobny ekran z dopiskiem "OUT" czy raczej upychać to na jednym ekranie?
-
QLQ
Hejka chłopaki!
Ostatnio rzadko tu zaglądam ale termostat mnie zaintrygował.
W niedzielę próbowałem wgrać na wemosD1mini z GG z wer testowej.
Ok wgrane, wemos zgłasza siępo 192.168.4.1.
Zaznaczone: przekażniki , przyciski, termostat, czunjnik 1wire w GG
No to konfig: pierwsze co konfiguruję serwer i sieć gdzie ma się logować "zapisz" -> ok
dalej przekaźniki -> ilość 4 -> zapisz OK
dalej edycja przekaźników - jako termostat - > gpio x
dalej 1wire - DS18 4 szt .
i wystarczy że kliknę w link tego DS do dalszego konfigu i WeMos restartuje i nie loguje się do Cloud
Ostatnio rzadko tu zaglądam ale termostat mnie zaintrygował.
W niedzielę próbowałem wgrać na wemosD1mini z GG z wer testowej.
Ok wgrane, wemos zgłasza siępo 192.168.4.1.
Zaznaczone: przekażniki , przyciski, termostat, czunjnik 1wire w GG
No to konfig: pierwsze co konfiguruję serwer i sieć gdzie ma się logować "zapisz" -> ok
dalej przekaźniki -> ilość 4 -> zapisz OK
dalej edycja przekaźników - jako termostat - > gpio x
dalej 1wire - DS18 4 szt .
i wystarczy że kliknę w link tego DS do dalszego konfigu i WeMos restartuje i nie loguje się do Cloud
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....