viewtopic.php?p=128318#p128318Pietras81 wrote: Fri Sep 02, 2022 8:01 am Ja mam pytanie czy w GUI jest szansa na aktualizacja która będzie powodowała łączenie się z najmocniejszym sygnałem Wifi w przypadku sieci z AP.
Mam na myśli zmianę jaka pojawiła się w sterownikach Zamela.
⚙ [TO DO] Co chcielibyście jeszcze dodać do GUI-Generic? ☕
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
tomkowski
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Czy rozwiązaniem nie będzie przypisanie na sztywno konkretnych urządzeń do wskazanych w CAPSMANie interfejsów? Próbowałeś tak? Wydatnie rozważam zrobienie tego u siebie w taki właśnie sposób.Duch__ wrote: Wed Aug 17, 2022 11:01 am Łączenie z AP o najsilniejszym sygnale jeśli w pobliżu jest kilka AP o tym samym SSID.
Mam w domu CAPSMAN-a na 2 szt. mikrotików i moduły z GG łączą się z tym który pierwszy złapią, a nie jest to zawsze ten o najsilniejszym sygnale.
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Może przydało by się wprowadzenie do GG wyświetlania w module (w formie podstrony) listę opcji które zostały zaznaczone do generowania softu. Ułatwi to generowanie oprogramowania w przypadku chęci aktualizacji softu do nowszej wersji w późniejszym czasie. Osobiście nie pamiętam które funkcje wybrałem dla poszczególnych modułów i tak średnio chcę ponownie głowić się czy dobrze zaznaczam, a kopii aktualnych binarek nie mam. Nie zajmie to dużo miejsca we flashu, a ułatwi życie, uniknie się dodatkowo przypadkowych konfliktów w kanałach (channel conflict).
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Użyj szablonów na podstawie JSONa, wtedy to osiągniesz.Duch__ wrote: Sun Sep 04, 2022 2:38 pm Może przydało by się wprowadzenie do GG wyświetlania w module (w formie podstrony) listę opcji które zostały zaznaczone do generowania softu. Ułatwi to generowanie oprogramowania w przypadku chęci aktualizacji softu do nowszej wersji w późniejszym czasie. Osobiście nie pamiętam które funkcje wybrałem dla poszczególnych modułów i tak średnio chcę ponownie głowić się czy dobrze zaznaczam, a kopii aktualnych binarek nie mam. Nie zajmie to dużo miejsca we flashu, a ułatwi życie, uniknie się dodatkowo przypadkowych konfliktów w kanałach (channel conflict).
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Niezupełnie chyba. Z tego co kiedys pisałeś to oprócz JSONa muszę i tak wlasciwe funkcje w builderze zaznaczyć bo inaczej się nie wygenerują.krycha88 wrote: Sun Sep 04, 2022 4:01 pmUżyj szablonów na podstawie JSONa, wtedy to osiągniesz.Duch__ wrote: Sun Sep 04, 2022 2:38 pm Może przydało by się wprowadzenie do GG wyświetlania w module (w formie podstrony) listę opcji które zostały zaznaczone do generowania softu. Ułatwi to generowanie oprogramowania w przypadku chęci aktualizacji softu do nowszej wersji w późniejszym czasie. Osobiście nie pamiętam które funkcje wybrałem dla poszczególnych modułów i tak średnio chcę ponownie głowić się czy dobrze zaznaczam, a kopii aktualnych binarek nie mam. Nie zajmie to dużo miejsca we flashu, a ułatwi życie, uniknie się dodatkowo przypadkowych konfliktów w kanałach (channel conflict).
YoMan
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Builder umie zaznaczyć prawie każdą opcję która jest dostępna w JSONie.YoMan wrote: Sun Sep 04, 2022 10:14 pmNiezupełnie chyba. Z tego co kiedys pisałeś to oprócz JSONa muszę i tak wlasciwe funkcje w builderze zaznaczyć bo inaczej się nie wygenerują.krycha88 wrote: Sun Sep 04, 2022 4:01 pmUżyj szablonów na podstawie JSONa, wtedy to osiągniesz.Duch__ wrote: Sun Sep 04, 2022 2:38 pm Może przydało by się wprowadzenie do GG wyświetlania w module (w formie podstrony) listę opcji które zostały zaznaczone do generowania softu. Ułatwi to generowanie oprogramowania w przypadku chęci aktualizacji softu do nowszej wersji w późniejszym czasie. Osobiście nie pamiętam które funkcje wybrałem dla poszczególnych modułów i tak średnio chcę ponownie głowić się czy dobrze zaznaczam, a kopii aktualnych binarek nie mam. Nie zajmie to dużo miejsca we flashu, a ułatwi życie, uniknie się dodatkowo przypadkowych konfliktów w kanałach (channel conflict).
https://gui-generic-builder.supla.io/