Nie. Kopiować można stan włączanie na te same funkcje. Światła na włącznik nie skopiujesz. Dodatkowo aktualnie kopiowane stanu można wyzwalać ręcznie w Cloud, albo ustawić do wyzwalacza akcjibulek68 wrote: Sun Feb 06, 2022 2:14 pm Czy kopiuj stan z innego kanału ma działać docelowo z automatu na zasadzie np. Jeśli włączę światło w łazience stan zmieni się na ON to urochimi pompę CWU?
CLOUD 2.3.36
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Małe przeoczenie. Dziś poprawka będzie wrzucona na produkcję.Patryk wrote: Sun Feb 06, 2022 2:08 pm Nie wiem, czy to wina CLUD-a, czy apki.
Wpisałem w CLUD-ie wartość początkową "10" ( w testowym gniazdku SP111 ).
W "głównym" oknie" nic się nie zmienia - pozostaje poprzednia wartość.
Natomiast w oknie "szczegółów" do poprzedniej wartości dodaje się wpisane "10".
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
mdi87
możliwość ustalenia liczby prób otwarcia / zamknięcia bramy
Czemu to służy?
Czemu to służy?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Aktualnie jak wydasz polecenie "otwórz bramę" (z asystentów głosowych, z clouda, z HA, to Supla wyśle impuls do bramy i po minucie sprawdza czy brama jest otwarta - jeśli nie to wysyła kolejny impuls i tak kilka razy aż do skutku.mdi87 wrote: Sun Feb 06, 2022 3:56 pm możliwość ustalenia liczby prób otwarcia / zamknięcia bramy
Czemu to służy?
To czasem koliduje z innymi rzeczami - np otwieraj głosowo, a zamykam pilotem lub automatycznie po 15 s. Wtedy Supla niepotrzebnie otwierała bramę
Teraz jak chcesz to możesz to wyłączyć lub ustawić inną ilość prób
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pzygmunt
Sprawdź. Powinno być już OK.Patryk wrote: Sun Feb 06, 2022 2:08 pm Nie wiem, czy to wina CLUD-a, czy apki.
Wpisałem w CLUD-ie wartość początkową "10" ( w testowym gniazdku SP111 ).
W "głównym" oknie" nic się nie zmienia - pozostaje poprzednia wartość.
Natomiast w oknie "szczegółów" do poprzedniej wartości dodaje się wpisane "10".
-
Patryk
Prawie miałem napisać.
Teraz jest ok
.
Teraz jest ok
-
mdi87
viewtopic.php?f=6&t=9351&start=160#topklew wrote: Mon Oct 18, 2021 3:42 pmOk, to wszystko jasne. Wyzwalacze "włączony" i "wyłączony" nie włączają lokalnego sterowania i będą kolidować z "przełącz 1x".mdi87 wrote: Mon Oct 18, 2021 3:38 pm W dzisiejszych logach jest to co poniżej ale dotyczy furtki.
Pobawiłem się i sprawdziłem dokładnie.
1. Jeśli mam w grupie moduł do którego jest podłączony przełącznik to oświetlenie idzie na przemian, jeśli usunę go z grupy to działa bardzo dobrze z przełącznika do momentu w którym wyłączę oświetlenie do którego podłączony jest przełącznik wtedy idzie na przemian, ponowne przełączenie w aplikacji i dalej idzie znowu dobrze.
2. Sprawdziłem na innym przełączniku, bo mam je aż dwa
Jest jak wyżej. Czyli jeśli dodam go do grupy kanałów idzie na przemian a jak go wyrzucę idzie dobrze ale do momentu gdy przedstawię go w aplikacji.
Aby wyłączyć lokalną akcję, to trzeba coś tam ustawić. Niedługo w Cloud będzie w tym celu dostępna pusta akcja
Obiecane było że w kolejnej wersji cluda będzie ok, sprawdzałem i idzie na przemian dalej. Jest jeszcze szansa na poprawienie ? Miała być dodana "pusta akcja"
-
jsuzan
cześć, to mój pierwszy post na tym forum - dotychczas byłem tylko czytelnikiem 
Z niecierpliwścią czekałem na możliwość dodawania "wartości początkowej" do licznikow energii. I wreszcie jest. Sprawdzam i... tu "zonk".
Ta "wartość pocztkowa" dla licznika dodaje się tylko dla nowych insertow w supla_em_log.
Napewno tak ta funkcjonalność ma dzialać? Co poprzednimi wpisami?
Pozdrawiam
Jerzy
Z niecierpliwścią czekałem na możliwość dodawania "wartości początkowej" do licznikow energii. I wreszcie jest. Sprawdzam i... tu "zonk".
Ta "wartość pocztkowa" dla licznika dodaje się tylko dla nowych insertow w supla_em_log.
Napewno tak ta funkcjonalność ma dzialać? Co poprzednimi wpisami?
Pozdrawiam
Jerzy
-
pzygmunt
Zrobiliśmy to analogicznie do tego jak działa wartość początkowa w licznikach impulsów. Być może nazwa jest myląca i powinno się to inaczej nazywać. W przeliczaniu historii jest kilka pułapek. Do tego sposób składowania danych i ich ilość komplikuje sprawę.
Póki co mogę ręcznie zmodyfikować Twoją historię jak ustawisz wartość początkową.
Póki co mogę ręcznie zmodyfikować Twoją historię jak ustawisz wartość początkową.