SRW-01 i wyzwalacz akcji

Sterownik rolet
RomanG
Has thanked: 26 times
Been thanked: 7 times

Tu @klew tłumaczy i może to dotyczyć Twojego przypadku;
viewtopic.php?p=178646#p178646
wasilek

Aby nie zakładać nowego tematu.... Pojawił się następny problem. Mam dwa sterowniki obok siebie (praktycznie puszka przy puszcze) i teraz mam taką sytuację, że jeden tak raz dziennie pokazuje "rozłączony". Pomaga wyłączenie i włączenie zasilania i znowu na następny dzień do samo. Mam ustawiony restart w przypadku braku połączenia.
Czy może to być problemem, że są obok siebie? Tylko trochę dziwne, bo ten drugi jest zawsze połączony. A i dodam, ze sygnał WiFi jest bardzo dobry ok 87.

Firmware: v7.14.25

Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie zanim zacznę wybebeszać puszkę i podmieniać na inny :(
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

wasilek wrote: Mon Apr 22, 2024 12:22 pm Aby nie zakładać nowego tematu.... Pojawił się następny problem. Mam dwa sterowniki obok siebie (praktycznie puszka przy puszcze) i teraz mam taką sytuację, że jeden tak raz dziennie pokazuje "rozłączony". Pomaga wyłączenie i włączenie zasilania i znowu na następny dzień do samo. Mam ustawiony restart w przypadku braku połączenia.
Czy może to być problemem, że są obok siebie? Tylko trochę dziwne, bo ten drugi jest zawsze połączony. A i dodam, ze sygnał WiFi jest bardzo dobry ok 87.

Firmware: v7.14.25

Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie zanim zacznę wybebeszać puszkę i podmieniać na inny :(
To nie jest wersja firmware, która występuje na SRW-01, a w tym dziale pytasz.
Załóż nowy temat w dziale odpowiadającym sprzętowi/softowi, który używasz.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
powi

Mam podobny problem jak kolega, mam wykrzykniki przy wyzwalaczach akcji i nie mogę skonfigurować ich według własnego 'widzimisie'.
Przyciski są ustawione w konfiguracji jako Monostabilne, moduł (SRW-01) był usuwany i dodawany do cloud'a, firmware jest aktualny z tego co sprawdziłem 2.8.61.
Jest jeszcze coś co mógłbym zrobić, a co pominąłem? Może trzeba zresetować moduł do ustawień fabrycznych?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

powi wrote: Tue Dec 31, 2024 10:40 am Mam podobny problem jak kolega, mam wykrzykniki przy wyzwalaczach akcji i nie mogę skonfigurować ich według własnego 'widzimisie'.
Przyciski są ustawione w konfiguracji jako Monostabilne, moduł (SRW-01) był usuwany i dodawany do cloud'a, firmware jest aktualny z tego co sprawdziłem 2.8.61.
Jest jeszcze coś co mógłbym zrobić, a co pominąłem? Może trzeba zresetować moduł do ustawień fabrycznych?
Te wykrzyknik to tylko informacja, abyś przypadkiem sobie lokalnej funkcji nie nadpisał. Natomiast nikt nie broni tego robić
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Uzupełniając. "Lokalna funkcja" to bezpośrednie sterowanie z przycisku roletą/żaluzją podłączoną do SRW niezależnie od połączenia z serwerem/internetem.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
powi

Hm ok, kumam. To coś w takim razie źle zrozumiałem, bawię się dalej w wyzwalacze.

Return to “ZAMEL SRW-01”