Pulse faktycznie nie podaje siły sygnału, ale wiadomo kiedy jest offline, ponieważ taką informację wyświetla. Korzystam od 2 lat i może raz się zdarzyło, że nie było połączenia (przez chwilę). Trochę czasu minęło odkąd zgłaszałem bugi. Czy któreś z tych problemów zostały naprawione?klew wrote: Mon Dec 16, 2024 6:19 pm Myślę że nie trzeba na razie tutaj nic więcej robić.
Pulse prawdopodobnie tylko sprawdza czy wersja na urządzeniu jest inna niż ta, którą ma ustawioną jako najnowszą.
Box aktualnie ma nowsze wersje softu, które nie są dostępne na Pulse i pewnie dlatego był komunikat o dostępnej aktualizacji.
Podejrzewamy też, że jest jakiś problem gdy urządzenie jest sparowane z dwoma centralami (np box I box, albo Pulse i box) - tutaj szukamy przyczyny, ale z kilku źródeł dostaliśmy informacje o potencjalnym problemie.
Dodatkowo z tego co się dowiedziałem, Pulse nie raportował siły sygnału, ani stanu "offline". Z tego powodu na Pulse ewentualne trudności z komunikacją mogły być mniej widoczne, a w Box jest zbyt mało prób ponowienia komunikacji.
Także działamy.
Ustawienia Boxa
-
noobob
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie używałem nigdy Pulse, ani go nie widziałemnoobob wrote: Mon Jan 20, 2025 2:50 pm Pulse faktycznie nie podaje siły sygnału, ale wiadomo kiedy jest offline, ponieważ taką informację wyświetla. Korzystam od 2 lat i może raz się zdarzyło, że nie było połączenia (przez chwilę). Trochę czasu minęło odkąd zgłaszałem bugi. Czy któreś z tych problemów zostały naprawione?
Zadawałeś bardzo dużo pytań, na które mam wrażęnie, że odpowiadałem. Poprawek było sporo od tego czasu i dziś będzie wydana kolejna aktualizacja.
Wejdź sobie na https://updates.supla.org/ i tam w "Auraton Box" są wydania softu z opisem zmian.
Dziś dojdzie jeszcze jedna aktualizacja.
Jeśli do czegoś się nie odniosłem, albo czekasz na jakąś poprawkę, to pomóż mi proszę i napisz konkretnie o co chodzi
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
noobob
Widzę, że trochę rzeczy zostało poprawionych. Najbardziej w tej chwili interesuje mnie to czy można ustawić ogrzewanie tak, aby po włączeniu głowice grzejnikowe działały 0-1, a nie w trybie PWM (przy otwarciu 30% zawór termostatyczny jest faktycznie zamknięty), tak więc wolę opcję 0% i 100% otwarcia.
Kolejna sprawa to kiedy będzie dodana obsługa elektronicznego zaworu wodnego oraz czujnika zalania?
Kolejna sprawa to kiedy będzie dodana obsługa elektronicznego zaworu wodnego oraz czujnika zalania?
-
klew
Tutaj jeszcze czekamy na oprogramowanie do Głowic. Aktualnie możliwość zmiany histerezy właśnie trafiła do HM (to jest pierwsze urządzenie z tą funkcją). Mamy już wewnętrznie testowe oprogramowanie z możliwościią zmiany histerezy dla HC oraz FHC, a także algortymu PID vs histereza dla FHC. Także to będzie wydane w następnej kolejności.noobob wrote: Tue Jan 21, 2025 1:46 pm Widzę, że trochę rzeczy zostało poprawionych. Najbardziej w tej chwili interesuje mnie to czy można ustawić ogrzewanie tak, aby po włączeniu głowice grzejnikowe działały 0-1, a nie w trybie PWM (przy otwarciu 30% zawór termostatyczny jest faktycznie zamknięty), tak więc wolę opcję 0% i 100% otwarcia.
Softu do Głowicy z tymi funkcjami jeszcze nie ma, ale spodziewam się to otrzymać niedługo.
Na to nam brakło czasu wcześniej, ze względu na kilka innych tematów, nad którymi pracowaliśmy w ostatnim czasie (międyz innymi możliwość zminay histerezy, algorytmu, a także możliwość blokowania przycisków na HM).noobob wrote: Tue Jan 21, 2025 1:46 pm Kolejna sprawa to kiedy będzie dodana obsługa elektronicznego zaworu wodnego oraz czujnika zalania?
Zawory i czujniki zalania będą też wymagały dodania odpowiednich funkcji w Supla Cloud, Server oraz w aplikacjach na telefon (prawdopodobnie). Także nie jest to trywialny temat. Mam nadzieję, że jest to kwestia maks. 1 miesiąca, aby dograć wszystkie potrzebne zmiany. Pozostaje jeszcze etap jakichś testów na forum i oficjalne wydanie tego urządzenia jako wspieranego w Box.
Dużo szybciej pojawią się SW1, SW2 i RS.
-
noobob
Musi być na telefon opcja obsługi zaworu i czujnika zalania, aby można było szybko zamknąć lub otworzyć zawór. Ponadto musi być tam opcja harmonogramu. Aktualnie mam tak, że raz w tygodniu w środku nocy zawór zamyka się i minutę później otwiera. A jeśli czujnik wykryje wodę, to zawór od razu się zamyka i otrzymuję powiadomienie o zdarzeniu.
Trochę słabo że Histereza nie może być mniejsza niż 0,4° bo szczerze myślałem że jak wejdzie ta opcja to ustawię sobię 0,2 a tu taka niespodziankaklew wrote: Tue Jan 21, 2025 1:55 pm
Tutaj jeszcze czekamy na oprogramowanie do Głowic. Aktualnie możliwość zmiany histerezy właśnie trafiła do HM (to jest pierwsze urządzenie z tą funkcją). Mamy już wewnętrznie testowe oprogramowanie z możliwościią zmiany histerezy dla HC oraz FHC, a także algortymu PID vs histereza dla FHC. Także to będzie wydane w następnej kolejności.
Softu do Głowicy z tymi funkcjami jeszcze nie ma, ale spodziewam się to otrzymać niedługo.
Zapraszam na Facebook do wspólnej pomocy mniej zawansowanym użytkownikom Supla.
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
-
klew
Suplowa histereza 0,4, to "+-0,2 stopnia".Mmof wrote: Wed Jan 22, 2025 5:24 am Trochę słabo że Histereza nie może być mniejsza niż 0,4° bo szczerze myślałem że jak wejdzie ta opcja to ustawię sobię 0,2 a tu taka niespodzianka![]()
Auraton Smart pracuje w oparciu o pomiary temperatury z dokładnością do 0,1. Także mniejsza histereza niż 0,4 jest raczej nie do zrobienia, bo nie ma zostawionego żadnego marginesu na dokładność pomiaru.
-
klew
Możesz dodać sobie dwie sceny: wyłącz wszystko i włącz wszystko.stugraj wrote: Wed Jan 29, 2025 10:48 am Pytanie czy jest możliwe 1 kliknięciem wyłączenie/włączenie wszystkich głowic RC ? Np. wychodzę rano z domu i wszystkie Off wracam i klikam On
Sceny możesz z apki uruchamiać, albo Reakcjami, lub Wyzwalaczami Akcji.
-
noobob
Na Pulsie histereza wynosi 0.2Mmof wrote: Wed Jan 22, 2025 5:24 amTrochę słabo że Histereza nie może być mniejsza niż 0,4° bo szczerze myślałem że jak wejdzie ta opcja to ustawię sobię 0,2 a tu taka niespodziankaklew wrote: Tue Jan 21, 2025 1:55 pm
Tutaj jeszcze czekamy na oprogramowanie do Głowic. Aktualnie możliwość zmiany histerezy właśnie trafiła do HM (to jest pierwsze urządzenie z tą funkcją). Mamy już wewnętrznie testowe oprogramowanie z możliwościią zmiany histerezy dla HC oraz FHC, a także algortymu PID vs histereza dla FHC. Także to będzie wydane w następnej kolejności.
![]()