Niby nie powinno być wartości ujemnej, ale jeśliby z jakiegoś powodu wystąpiła (np. przedmiot na wadze, tarowanie i zdjęcie przedmiotu), to chociaż będzie zauważalna
Waga tensometryczna
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
QLQ
Tak czy inaczej zrobiłem wartość bezwzględna wartość I przekazywanej jakbym zrzucił parę kilo
To samo.mam z czujnikiem natężenia światła o który Cię kolego pzygmunt tak męczę o dodanie kanału do cloud
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
QLQ
Ku mojemu zdziwieniu żona woli ważyć się na tej zrobionej wadze
niż takiej z obrotowa tarczą.
Może dlatego że jest na telu dokładność 2 miejsc po przecinku
Może dlatego że jest na telu dokładność 2 miejsc po przecinku
-
Sibikk
To teraz elektrozamek do lodówki i ustawiony limit wagowyQLQ wrote: Wed Jun 26, 2019 7:22 pm Ku mojemu zdziwieniu żona woli ważyć się na tej zrobionej wadzeniż takiej z obrotowa tarczą.
Może dlatego że jest na telu dokładność 2 miejsc po przecinku![]()
-
gigilio
Zastanawiam się czy na podstawie czujnika nacisku jak w w/w wadze dało by radę zrobić wagę dla auta od 1000 do 5000kg ?
Prawdopodobienstwo jest zerowe że wygrasz miliona jak nie wyślesz kuponu totolotka...
Jeśli zamontowałbyś teoretycznie 100 takich tensometrów i znalazł urządzenie, które miałoby tyle wejść, napisałbyś soft co to wszystko podliczy, to jasne że takgigilio wrote: Thu Jul 04, 2019 7:34 pm Zastanawiam się czy na podstawie czujnika nacisku jak w w/w wadze dało by radę zrobić wagę dla auta od 1000 do 5000kg ?
Może są jakieś tensometry do zadań specjalnych, albo inne czujniki, za pomocą których można by taką wagę ogarnąć? Nie wiem.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
wojtas567
Są tensometry na większy tonaż.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
QLQ
A jadąc na przegląd myślisz że jak działają testery tłumienia drgań zawieszenia (mylnie nazywane testerami amortyzatorów) oraz rolki do badania hamulców - właśnie są tam tensometry.lesny8 wrote: Thu Jul 04, 2019 7:46 pmJeśli zamontowałbyś teoretycznie 100 takich tensometrów i znalazł urządzenie, które miałoby tyle wejść, napisałbyś soft co to wszystko podliczy, to jasne że takgigilio wrote: Thu Jul 04, 2019 7:34 pm Zastanawiam się czy na podstawie czujnika nacisku jak w w/w wadze dało by radę zrobić wagę dla auta od 1000 do 5000kg ?
Może są jakieś tensometry do zadań specjalnych, albo inne czujniki, za pomocą których można by taką wagę ogarnąć? Nie wiem.
"Tester amortyzatorów" ma po dwa na stronę - waży od razu oś. Wiem bo kalibruję takie sprzęty i uruchamiam, szkolę pracowników SKP.
Odpowiednie tensometry. Tyle że trochę potrafią kosztować