Awaria modułów Zamel

piotrmuszynski

pzygmunt wrote: Mon Oct 10, 2022 7:30 pm Po przełączeniu modułu w tryb konfiguracji rozgłasza on sieć WiFI.
1. Łączysz się z nią
2. Po połączeniu otwierasz http://192.168.4.1
Ok tak zrobię. W cloud mam cały czas status rozłączony. Rozumiem ze jak po trybie konfiguracji każdego modułu nie muszę tego wszystkiego ustawiać tj. Harmonogram,grupy kanalow itp? Czy to wszystko wróci do poprzedniego stanu,czy trzeba robić od nowa?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wróci tylko nie usuwaj urządzeń w clouda
SUPLA.... Nareszcie w domu.
piotrmuszynski

pzygmunt wrote: Mon Oct 10, 2022 7:39 pm Wróci tylko nie usuwaj urządzeń w clouda
Ok. Odezwę się jak wrócę i zacznę działać. Dzięki za dotychczasową pomoc.pozdrawiam
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

piotrmuszynski wrote: Mon Oct 10, 2022 7:52 pm
pzygmunt wrote: Mon Oct 10, 2022 7:39 pm Wróci tylko nie usuwaj urządzeń w clouda
Ok. Odezwę się jak wrócę i zacznę działać. Dzięki za dotychczasową pomoc.pozdrawiam
Dopóki nie usuniesz urządzenia z Clouda wszystko tj ustawienia urządzenia, nazwą. Harmonogramu czy nawet sceny pozostaną powiązane z danym urządzeniem. Jeśli uda się Tobie sprawić żeby moduły połączyły się z serwerem to cała pozostała funkcjonalność zostanie po staremu. Tak myślę że zdalnie dałoby się to zrobić jakbyś miał w domu kompa podłączonego lanem do routera i z tym kompem podłączył się np teamviewerem albo teamsem tam powinna być opcja przejęcia kontroli. Poproś żonę aby w zależności od przycisku nacisnęła 10x przełącznik -gdy monostabilny lub 5x off-on gdy bistabilny wówczas komputer powinien wykryć sieć. Potem jak pzygmunt pisał łączysz się z siecią i wchodzisz na adres IP i ustawiasz na nowo passy do routera oraz najlepiej od razu zaznacz updates firmware. Polecam po wybraniu Yes najpierw nacisnąć save i jak pojawi się potwierdzenie to dopiero save and restart
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
piotrmuszynski

myxhir wrote: Mon Oct 10, 2022 8:51 pm
piotrmuszynski wrote: Mon Oct 10, 2022 7:52 pm
Dopóki nie usuniesz urządzenia z Clouda wszystko tj ustawienia urządzenia, nazwą. Harmonogramu czy nawet sceny pozostaną powiązane z danym urządzeniem. Jeśli uda się Tobie sprawić żeby moduły połączyły się z serwerem to cała pozostała funkcjonalność zostanie po staremu. Tak myślę że zdalnie dałoby się to zrobić jakbyś miał w domu kompa podłączonego lanem do routera i z tym kompem podłączył się np teamviewerem albo teamsem tam powinna być opcja przejęcia kontroli. Poproś żonę aby w zależności od przycisku nacisnęła 10x przełącznik -gdy monostabilny lub 5x off-on gdy bistabilny wówczas komputer powinien wykryć sieć. Potem jak pzygmunt pisał łączysz się z siecią i wchodzisz na adres IP i ustawiasz na nowo passy do routera oraz najlepiej od razu zaznacz updates firmware. Polecam po wybraniu Yes najpierw nacisnąć save i jak pojawi się potwierdzenie to dopiero save and restart
Co to są te passy do routera?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

piotrmuszynski wrote: Tue Oct 11, 2022 12:50 pm Co to są te passy do routera?
pass = password = hasło
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
myxhir
Has thanked: 6 times
Been thanked: 9 times

klew wrote: Tue Oct 11, 2022 1:05 pm
piotrmuszynski wrote: Tue Oct 11, 2022 12:50 pm Co to są te passy do routera?
pass = password = hasło
poleciałem trochę skrótem myślowym chodziło o nazwę sieci i hasło :)
swoją droga miałem kiedyś sytuację jak Twoja. Szwagier sprzedał mieszkanie gdzie instalowałem i uruchamiałem suple. W momencie sprzedaży konfigurowałem to nowemu właścicielowi mieszkania i jak wpisywałem dane do routera to nie chciało banglać. Zrobiłem wówczas hot-spota w tel i nagle zadziałało i potem jeszcze raz wbiłem dane do routera i poszło nie wiem o co chodziło czy gdzieś przypadkiem się zrobiła spacja czy cos bo konfigurowane było to z telefonu a nie przez kompa
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
pablobenio

Witam,
Proszę o pomoc
Mam podłączone trzy moduły ROW 1,SBW-02 I SBW-01
Ostatnio sbw-01 mi się często zawiesza a inne działają co mam zrobić?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

pablobenio wrote: Wed Oct 12, 2022 8:43 am Witam,
Proszę o pomoc
Mam podłączone trzy moduły ROW 1,SBW-02 I SBW-01
Ostatnio sbw-01 mi się często zawiesza a inne działają co mam zrobić?
Zacznij od sprawdzenia zasięgu, gdy moduł jest dostępny w apce (kliknij na (i) ).
Tak około 20% to dolna granica w miarę stabilnego działania.
Jaką masz wersję oprogramowania na SBW-01? Jeśli jakiś starszy to możesz spróbować zaktualizować soft.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pablobenio

a gdzie się sprawdza wersję oprogramowania ?

Return to “Ogólna dyskusja”