TERMOREGULACJA - ZAPROSZENIE DO TESTÓW :)

kris.gie
Has thanked: 1 time

Również chętny na testy!!! Aktualnie folia grzewcza w sypialni sterowana z Supli z softem by Elmaya, chętnie protestuję długo wyczekiwany termostat od Zamela.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

myxhir wrote: Wed Jun 14, 2023 4:34 pm Jeśli posiada styk beznapieciowy to też mógłbym przetestować. Swoją drogą jak to będzie w słupki wyglądało tak wstępnie? Będzie to miało coś Ala harmonogram wbudowany do którego można dostać się z clouda ale będzie potrafił pracować i bez internetu ?
Termostaty będą miały funkcję "harmonogramu tygodniowego" (dla odróżnienia od zwykłych harmonogramów). Będzie to coś podobnego do tego, jak ustawia się np. harmonogram dostępności dla identyfikatorów dostępu. Na każdy dzień tygodnia będzie można ustawić jakiś wybrany "program" na każdą godzinę.
Będzie to działało bez Internetu, bo mamy wbudowany zegar z podtrzymaniem bateryjnym.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
jaku2k
Has thanked: 1 time

Witam,
cieszę się z rozwoju Supli w tym kierunku. Zgłaszam się na testy.
Docelowo termostat miałby zarządzać grzaniem kotła gazowego.
Last edited by jaku2k on Wed Jun 14, 2023 10:20 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Jakub
adrian4477
Has thanked: 3 times

Wiem, że pewnie kłóci się to z ideologią "bardzo proste", ale czy planujecie opcję podłączenia sensora temperatury podłogi? Była by to super opcja dla nowszych domów z podłogówką. Tech sterowniki posiada to od dawna, jest dodatkowy kanał do podłączenia NTCka na kablu.
Jakby co to chętnie pomogę przetestować, mam kilka sterowników w/w producenta do porównania ;)
Btw, jakim sensorem będzie realizowany pomiar temperatury?
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Ja tym razem nie będę się zgłaszał :lol:
Niech inni potestują, bo ja latem nie bardzo mam jak i na czym (klima raczej rzadko używana i ręcznie włączana)
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

adrian4477 wrote: Wed Jun 14, 2023 9:17 pm Wiem, że pewnie kłóci się to z ideologią "bardzo proste", ale czy planujecie opcję podłączenia sensora temperatury podłogi? Była by to super opcja dla nowszych domów z podłogówką. Tech sterowniki posiada to od dawna, jest dodatkowy kanał do podłączenia NTCka na kablu.
GKW-01 ma termometr wbudowany w czujnik oraz możliwość podłączenia NTC po kablu.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

W końcu GKW doczekał się softu ;)
Parę latek minęło odkąd mieliśmy go w rękach :)
U mnie docelowo gekon wisiałby w pokoju, mierząc temp otoczenia, podłączony do Viessmanna i sterowałby CO. Aktualnie mam tradycyjny sterownik/termostat pokojowy, który w następnym sezonie grzewczym chcę zastąpić suplowym. Jest okazja tą wymianę przyspieszyć :mrgreen: i dać feedback z testu.

P.S. Wariat nie jestem :lol: pieca latem nie będę odpalał, pierwsze testy będą na biurku :P
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Maniek913

Też chętnie przetestuję - mam 3 szt.termostatów z softem elmaya - porównam
Exxxx

Bardzo chętnie go przetestuję w połączeniu z pompką obiegową CWU (cyrkulacyjną), zaprogramowanie pracy wg. harmonogramów oraz wg. aktualnej temperatury w zasobniku - sonda NTC (instalacja solarna, cyrkulacja czasami robi za niewielkie zbicie temperatury w zasobniku podczas upałów).

W końcu byłby zdalny podgląd na aktualną temperaturę w zasobniku :D
krycha88
Been thanked: 5 times

W jakim zakresie temperatur będzie pracować ten termostat?
https://gui-generic-builder.supla.io/

Return to “Nowości”