Czy przewidziane będą wyzwalacze akcji dla przycisków ?
Przypadkiem wywołałem procedurę kalibracji , może dało by się to wyłączyć jeśli pozycja rolety jest prawidłowa lub może inna sekwencja ?
Code: Select all
Kalibracja AURATON Roller Shutter z urządzeniem wykonawczym
Podstawowa kalibracja
Aby AURATON Roller Shutter pracował w sposób prawidłowy z urządzeniem wykonawczym (np. roletą) należy wykonać kalibrację sterownika. Do rozpoczęcia procesu kalibracji należy przy pomocy łącznika naściennego wykonać następującą sekwencję:
Nacisnąć i przytrzymać przycisk łącznika przez 5 sekund.
Zwolnić przycisk łącznika na 1 sekundę.
Zwolnić przycisk łącznika na 1 sekundę.
Po tej czynności roleta przemieści się w skrajne położenia, aby wykonać kalibrację. Musi być wykonany pełny ruch w obu kierunkach, co oznacza zazwyczaj 3-krotny przejazd, pierwszy z nich ustala pozycję początkową.
Po zastosowaniu tej funkcji ustawienie 1% roleta szwankuje, opuszczanie na dół dział ale do góry już nie , licznik energii nie pokazuje watów , po próbie podniesienia rolety na chwile pstryknie przekaźnik , a wizualizacja pokazuje stan jaki został wybrany . Gubi pozycje .
Chyba że coś źle wykonałem - proszę o sprawdzenie czy to się potwierdza
EDIT: wcisnąłem przycisk w momencie jak roleta zjeżdżała w dół a zdążyła stykać się z tarasem , a to powinno być jak się podnosi

. I teraz dział , ale jeśli tak to może zamieścić to w instrukcji gdyby pojawił się taki problem lub żeby wyskakiwała informacja w apce że kalibracja nie poprawna .
IMG_8776.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.