GUI Generic
-
jarsyb
Fajnie by było jakby wróciło GUI_BLUE 
Istnieją 10 rodzaje ludzi - ci którzy rozumieją binarnie i ci którzy nie.
-
Espablo
nie marudź
Dodałem nowy czujnik MAX6675, który działa na SPI. Ktoś chętny na testy?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Nie chcę wyjść na marudę ale może lepiej skupić się na działającym sofcie zawierającym elementy najpopularniejsze a rownolegle rozwijać dodatki. Krycha porzucił GUI
, Generic z błędami, zamiast do przodu to.... 
By nie być gołosłownym:
- brak pamiętania stanu przekaźnika
- router nie widzi modułu wg. "Nazwa modułu" (przydaje się, w Primery GUI było)
- domyślnie ilość rolet ma wartość 1
- led świeci cały czas (brak możliwości konfiguracji)
By nie być gołosłownym:
-
Espablo
jak są jakieś błędy to staramy się je na bieżąco usuwaćuchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm Nie chcę wyjść na marudę ale może lepiej skupić się na działającym sofcie zawierającym elementy najpopularniejsze a rownolegle rozwijać dodatki. Krycha porzucił GUI, Generic z błędami, zamiast do przodu to....
![]()
Nigdy nie było pamięci stanu przekaźnika i szybko nie będzie. To, że jest taki przełącznik o niczym nie świadczy. Przygotowane jest tylko UI pod taką funkcjęuchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm By nie być gołosłownym:
nie sprawdzałem tego dawno ale zawsze działało - sprawdź terazuchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm - router nie widzi modułu wg. "Nazwa modułu" (przydaje się, w Primery GUI było)
domyślnie jest 0, zrób erase flash
u mnie działa tak jak powinno,uchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm - led świeci cały czas (brak możliwości konfiguracji)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Chyba miałeś gorszy dzieńuchnast.michal wrote: Fri Nov 06, 2020 8:39 pm Nie chcę wyjść na marudę ale może lepiej skupić się na działającym sofcie zawierającym elementy najpopularniejsze a rownolegle rozwijać dodatki. Krycha porzucił GUI, Generic z błędami, zamiast do przodu to....
By nie być gołosłownym:
Przywracanie stanu przekaźnika już zrobiłem.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
tomaszd
Hej, ustawiam sobie przycisk nr 1 do sterowania przekaźnikiem nr 1, mam przycisk dotykowy TTP223 podłaczony pod GPIO14-D5.
Chcę oczywiście, aby reakcja była na wciśnięcie, niestety oprogramowanie tylko udaje, że zapisuje taki wybór, zawsze wraca do ZMIANA STANU (i ok, jak trzymam palec na przycisku to stan przekaźnika się zmienia, ale nie o to mi chodziło
). Czy coś można na to poradzić? Wgrałem dzisiejsza binarkę na Wemos D1 Mini Pro.
Chcę oczywiście, aby reakcja była na wciśnięcie, niestety oprogramowanie tylko udaje, że zapisuje taki wybór, zawsze wraca do ZMIANA STANU (i ok, jak trzymam palec na przycisku to stan przekaźnika się zmienia, ale nie o to mi chodziło
-
tomaszd
Dobra, znalazłem przyczynę problemu, przycisk Zapisz na liście przycisków i krańcówek resetuje wybór reakcji na przycisk, należy zapisać wybór reakcji, a potem nie zapisywać ustawień na widoku listy przycisków i krańcówek, tylko na głównym widoku GUI.
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
dzięki za scenariusz faktycznie wtedy tak się dziejetomaszd wrote: Sat Nov 07, 2020 1:17 pm Dobra, znalazłem przyczynę problemu, przycisk Zapisz na liście przycisków i krańcówek resetuje wybór reakcji na przycisk, należy zapisać wybór reakcji, a potem nie zapisywać ustawień na widoku listy przycisków i krańcówek, tylko na głównym widoku GUI.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
krycha88 wrote: Sat Nov 07, 2020 12:47 pm
Chyba miałeś gorszy dzieńPrimery GUI nie było proste do rozwijania w przeciwieństwie do GUI Generic
Przywracanie stanu przekaźnika już zrobiłem.