Jak podłączyć Zamel SBW-02 do Beninca Bull6M.S

kiler88
Been thanked: 1 time

Podstawka będzie pasować do każdej wersji, ale przekaźniki mają obszyte wszystkie końcówki, albo tylko wg schematu, zależnie od wersji mocowej, więc może koledze nie działać z tego powodu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
rybu4

Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.
Sytuacja została rozwiązana. Brama pokazuje kiedy jest otwarta a kiedy zamknięta.
Wieczorem znalazłem rozwiązanie. A dziś widzę że też rozwiązanie zostało znalezione.
Problemem był źle podłączony kabel do wejścia 11 a powinien być do wejścia 21.
Cewka co prawda cyka przez cały czas ale w sterowniku bramy garażowej jest zamontowana podobna cewka i też cyka
jak brama się otwiera i zamyka więc może tak powinno być.

A to schemat który znalazłem wieczorem:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Uff, cieszę się że udało się ogarnąć temat. Przekaźniki będą "cykały" ponieważ to wyjście służy do podłączenia żarówki, która miga, a nie świeci światłem ciągłym. Być może w ustawieniach sterownika bramy i garażu jest możliwość przestawienia na świecenie ciągłe, ale to już musisz poczytać instrukcję obsługi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Robert Błaszczak wrote: Fri Mar 06, 2026 9:05 am Uff, cieszę się że udało się ogarnąć temat. Przekaźniki będą "cykały" ponieważ to wyjście służy do podłączenia żarówki, która miga, a nie świeci światłem ciągłym. Być może w ustawieniach sterownika bramy i garażu jest możliwość przestawienia na świecenie ciągłe, ale to już musisz poczytać instrukcję obsługi.
Wprawdzie chyba z innej centrali niż ma autor (jakiś Core B6) ale to wszystko jedno, w końcu jeden producent.
SCABeninca coreB6.png
Tak jak przypuszczałem, złącza bezpotencjałowe, przygotowane do podłączenia lampki, która nie posiada przerywacza (stąd te cykliczne "cykanie"). Dla zainteresowanego nawet lepiej, bo jak już wspomniałem kilka postów wcześniej, w trakcie pracy bramy będzie widział w apce zmieniającą się cyklicznie ikonkę, oznaczającą napęd "w trakcie pracy" :D

Return to “ZAMEL SBW-02”