Jak podłączyć Zamel SBW-02 do Beninca Bull6M.S

rybu4

Witam
Potrzebuję pomocy przy podłączeniu SBW-02 do silnika bramowego Beninca Bull6M.S.
Czy ktoś wie w jaki sposób to podłączyć żeby było widać na supli czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Schemat w załączniku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

viewtopic.php?p=74135#p74135

Pamiętaj aby sprawdzić czy już masz coś podłączone pod SCA.
rybu4

Hej
dzięki za podpowiedź. Brama działa.
Problem jest z pokazywaniem czy brama jest otwarta czy zamknięta ponieważ pokazuje cały czas że jest otwarta.
Nie wiem czy to ma znaczenie ale sbp-02 jest podłączone do garażu i tam wszystko pokazuje. Do bramy wjazdowej użyte zostały wejścia nr 21 i 24 jak również IN 2. Może dlatego nie pokazuje położenia bramy.
rybu4

SCA jest puste
pzygmunt

To już tak nie zadziała. Wejście IN1/2 aby zadziałało musi otrzymać "plus" lub "minus" z tego samego potencjału. Pozostaje Ci podłączyć kontaktron albo "przepuścić" SCA przez dodatkowy przekaźnika.
rybu4

Dzięki
Myślałem że to połączenie będzie ok ale nie działa. Brama przed garażem nie pokazuje czy jest otwarta czy zamknięta.
Więc muszę zamontować dwa urządzenia SBW-02 i wtedy pewnie zadziała.
Chyba że nadal coś nie jest tak z podłączeniem.
rybu4

Jeszcze fotka
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak

SBW-02 na wejściach IN1/IN2 jest wstanie rozpoznać stan tylko i wyłącznie z bramy, z której zasilany jest SBW. Po południu narysuję Ci, jak podłączyć przekaźnik, abyś nie musiał kupować drugiego SBW.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak

Obiecany schemat. Przekaźnik np. taki: https://przekazniki24.pl/wszystkie-kate ... 90123.html
Połączenia narysowane czarną linią już masz. Pozostaje Ci zakup przekaźnika i wykonanie połączeń narysowanych czerwoną linią.

2xbrama.jpg
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “ZAMEL SBW-02”