Nowy etap w rozwoju aplikacji
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
Po uruchomieniu aplikacji (na Androidzie 10) w oczy rzuciło mi się kilka rzeczy.
- Po zmianie rozmiaru kafelków na małe, ikonki nie są wyrównane względem środka z podpisami
- Animacja ukrycia przycisku po wykonaniu akcji na kanale wygląda dziwnie. Przycisk się chowa, ale kafelek na pół sekundy "przeskakuje" (podobnie jak po zmianie kolejności kanałów w aplikacji)
- Wyłączenie opcji Auto-ukrywanie przycisków chyba nie działa tak, jak powinno. Po wykonaniu akcji kafelek się chowa z całkiem dużym opóźnieniem, ale bez animacji.
- Jeśli klikniemy przycisk na wysuwanym menu krótko po skończeniu animacji wysuwania (czyli pewnie w trakcie jej trwania), a znajduje się pod nim ikonka "i" jakiegoś kanału, to - zamiast przejścia do odpowiedniej sekcji z menu - zobaczymy sekcję informacji danego kanału
- W zakładce Twoje konto w kategorii Identyfikator widnieje informacja Kreator automatycznego dodawania urządzeń nie jest dostępny w trybie uwierzytelniania identyfikatorem dostępu. Urządzenia mogą być wówczas dodawane ręcznie. W drugim zdaniu zmieniłbym słowo mogą na muszą, jako że w wyżej przedstawionej sytuacji użytkownik nie ma innej możliwości dodania urządzenia
- Po przejściu do sekcji O programie na pasku górnym nie ma strzałeczki powrotu do ekranu głównego. Myślę, że warto by ją dodać w celu ujednolicenia ekranów w aplikacji.
- Bardzo mi się podobają wszystkie zmiany. Cieszą również te niewielkie, takie jak zielony pasek (nagłówek) aplikacji w polu widoku zadań czy zielony kursor w polach interaktywnych.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
Patryk
Czy u kogoś występuje również problem z znikającym "Włącz", "Wyłącz" ???
-
QLQ
Tak u mnie też. Ale tylko tam gdzie jest "i"Patryk wrote: Sun Nov 07, 2021 10:10 pm Czy u kogoś występuje również problem z znikającym "Włącz", "Wyłącz" ???
Przełączenie dalej przy zitegrowaniu licznika z włącznikiem gdzie chcemy podejzec parametry czy wykres graniczy z cudem. Ma 10 prób może 1x mi się udało przy obojetnie jakim skalowaniu.
Gdy wyłączę pokazywanie "i" problemu nie ma
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
michael
W ustawieniach trochę myląca jest nazwa: Pokazywanie przycisku (i)pzygmunt wrote: Fri Oct 22, 2021 6:33 pm Będzie jeszcze opcja okrywania ikony (i). Pomysły na kolejne opcje/ustawienia mile widziane.
Bardzo usilnie chciałem kliknąć palcem to (i), żeby wyświetlił mi się opis jakiego przycisku dotyczy to ukrywanie
Może trafniej byłoby nazwać tą opcję: Pokazywanie przycisku informacyjnego (i)