Bo Builder nie ma problemów, więc nic w tym wątku by się nie działoGoral64 wrote: Sun Jan 09, 2022 3:11 pm Ciągle nie mogę wyjść ze zdziwienia, dlaczego problemy z GUI-Generic wrzucane są do wątku z Builderem???
GUI-Generic Builder (online)
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
local
Specjalnie czy przypadkiem wkleiłeś w tytule tag ?Goral64 wrote: Sun Jan 09, 2022 3:11 pm Ciągle nie mogę wyjść ze zdziwienia, dlaczego problemy z GUI-Generic wrzucane są do wątku z Builderem???
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
-
RobertRT
Czy byłaby możliwość dodania w Gui Generic Builder warunku sprawdzającego połączenie urządzenia z internetem?
Taki warunek chciałbym wykorzystać przy używaniu termostatu działającego z supla-fracz, który obecnie w przypadku utraty połączenia z internetem traci możliwość sterowania piecem. Wprowadzenie tego warunku umożliwiałoby taką konfigurację urządzenia, że w przypadku utraty połączenia z internetem urządzenie automatycznie włączyłoby przekaźnik przełączający sterowanie piecem do sterownika ręcznego w pokoju.
Taki warunek chciałbym wykorzystać przy używaniu termostatu działającego z supla-fracz, który obecnie w przypadku utraty połączenia z internetem traci możliwość sterowania piecem. Wprowadzenie tego warunku umożliwiałoby taką konfigurację urządzenia, że w przypadku utraty połączenia z internetem urządzenie automatycznie włączyłoby przekaźnik przełączający sterowanie piecem do sterownika ręcznego w pokoju.
-
krycha88
To nie jest rozwiązanie, jeżeli serwery supla-fracz padną to termostat też nie będzie działać.RobertRT wrote: Sat Feb 12, 2022 12:33 pm Czy byłaby możliwość dodania w Gui Generic Builder warunku sprawdzającego połączenie urządzenia z internetem?
-
RobertRT
Dziękuję za szybką reakcję.
Ja mam bardziej obawę o brak dostępu do internetu w miejscu urządzenia, a nie na serwerze supla-fracz.
Utrata internetu przez urządzenie umożliwiłaby automatycznie oddanie sterowanie piecem do regulatora pokojowego ręcznego.
Ja mam bardziej obawę o brak dostępu do internetu w miejscu urządzenia, a nie na serwerze supla-fracz.
Utrata internetu przez urządzenie umożliwiłaby automatycznie oddanie sterowanie piecem do regulatora pokojowego ręcznego.
-
Pawele
Czy coś w kwestii czasu/ilości resetowania się zmieniło od wersji GUI-Generic 1.2.7? Mam tą wersję w stacji pogodowej i albo momentami zrywa długotrwale wifi, albo padają akumulatory w mniej słoneczny dzień. Po czymś takim stacja już sama nie "wstaje"(po doładowaniu akumulatorów np.), natomiast ręczne zresetowanie wemosa skutkuje poprawnym połączeniem z Suplą.
Czy dokonanie aktualizacji to konieczność konfigurowania wszystkiego od zera?
-
krycha88
Co masz na myśli mówiąc stacja pogody? Zostało dość sporo zrobione w kierunku problemu nie łączenia się ponownie.Pawele wrote: Mon Feb 28, 2022 1:19 pm Czy coś w kwestii czasu/ilości resetowania się zmieniło od wersji GUI-Generic 1.2.7? Mam tą wersję w stacji pogodowej i albo momentami zrywa długotrwale wifi, albo padają akumulatory w mniej słoneczny dzień. Po czymś takim stacja już sama nie "wstaje"(po doładowaniu akumulatorów np.), natomiast ręczne zresetowanie wemosa skutkuje poprawnym połączeniem z Suplą.