ZAMEL MEW-01
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Aby uzyskać to co piszesz potrzebowałbyś dwóch MEW-01 a tak musisz wybierać, albo pomiar całości, albo pomiar poszczególnych obwodów.tede80 wrote: Thu Oct 29, 2020 9:18 am Czyli nie ma możliwości prawidłowego pomiaru przy założeniu jednego przekładnika na wszystkie trzy przewody fazowe żebym mógł mierzyć całkowite zużycie prądu a kolejne dwa przekładniki użyć do pomiaru konkretnych urządzeń w domu?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
tede80
Panowie MEW-01 już działa, co to jest moc bierna VAR oraz kąt fazowy i czemu obie wartości są na minusie?

-
@Artur
Panowie!
Co jakiś czas w historii aplikacji oraz na supla.org pojawiają się przerwy w bieżącym zliczaniu energii przez Mewę, dzisiaj zdarzyło się to dwukrotnie. Kilkadziesiąt minut brak zliczania a później szpilka wyrównująca. Przerw w dopływie prądu w tym czasie nie było. Problemu z wifi także, siła sygnału na poziomie 70-80%.
W domu mam podłączony inny miernik (sonoffa), który korzysta z tej samej sieci Wifi i tam przerw nie było. Dlatego wykluczyłem problem z zasięgiem wifi.
Co może być powodem takiego zachowania ?
Co jakiś czas w historii aplikacji oraz na supla.org pojawiają się przerwy w bieżącym zliczaniu energii przez Mewę, dzisiaj zdarzyło się to dwukrotnie. Kilkadziesiąt minut brak zliczania a później szpilka wyrównująca. Przerw w dopływie prądu w tym czasie nie było. Problemu z wifi także, siła sygnału na poziomie 70-80%.
W domu mam podłączony inny miernik (sonoffa), który korzysta z tej samej sieci Wifi i tam przerw nie było. Dlatego wykluczyłem problem z zasięgiem wifi.
Co może być powodem takiego zachowania ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
@Artur
Trzeba obserwować. Policzyłem, że w ciągu 30 dni siedem razy miały miejsce takie przypadki.
-
ziomas
Witam!!
Są jakieś postępy nad danymi początkowymi licznika oraz nad magazynem energii?
Są jakieś postępy nad danymi początkowymi licznika oraz nad magazynem energii?
-
@Artur
Dzisiaj trzykrotnie się powtórzyło. W sumie ok. 2 godz. przerwy w historii.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Z uwagi na to, że u Ciebie powtarza się to dość często to chciałbym Ci udostępnić firmware, który dostarczy nam więcej danych diagnostycznych. Spróbujemy namierzyć przyczynę problemu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.