ZAMEL THW-01 - Testy

pablo5

Mirosław F. wrote: Tue Oct 11, 2022 6:34 pm Też się pochwalę, bo mam THW-01 na testy :D
A z jakiej aplikacji pochodzi ten screen...?
Supla i Exta-life w jednej aplikacji??
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Homeassistant.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Gang

Do mnie również dotarł i również kurierka dała mu popalić ;)

Mocowanie na magnes super sprawa.
Naklejka lekko za duża względem urządzenia.
Kabelek wg mnie mógłby być płaski, aby móc to łatwiej upchnąć za szafkę ;)
Zasilanie mogłoby wchodzić w podstawkę, a najlepiej jakby były dwie opcje, od dołu [tak jak jest] lub od spodu. Bo wieszanie go na ścianie teraz trochę odpada ;)

Jaki jest przewidywany zakres temperatur i pracy? Zewnętrzna kondensacja go nie ubije?
Bo jak to w salonie zamontuje to mnie żona z domu wywali ;p korci mnie wsadzić to pod wiatę na dworze.
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Gang wrote: Wed Oct 12, 2022 3:39 am Do mnie również dotarł i również kurierka dała mu popalić ;)

Mocowanie na magnes super sprawa.
Naklejka lekko za duża względem urządzenia.
Kabelek wg mnie mógłby być płaski, aby móc to łatwiej upchnąć za szafkę ;)
Zasilanie mogłoby wchodzić w podstawkę, a najlepiej jakby były dwie opcje, od dołu [tak jak jest] lub od spodu. Bo wieszanie go na ścianie teraz trochę odpada ;)

Jaki jest przewidywany zakres temperatur i pracy? Zewnętrzna kondensacja go nie ubije?
Bo jak to w salonie zamontuje to mnie żona z domu wywali ;p korci mnie wsadzić to pod wiatę na dworze.
Naklejka nie jest na czujnik :D .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Mój egzemplarz się zawiesza i grzeje, albo po pewnym czasie działania nie usypia ale rozłącza się z serwerem, dlatego po restarcie pokazuje taką wyższą temperature. Jak go wtedy dotykam to jest lekko ciepły.
Czy jest to spowodowane podłączeniem do serwera nie wspierającego jeszcze deep sleep? Nie wiem, nie wykluczam, ale nie wydaje mi się.
@Goral64 czy u Ciebie pomiary są cały czas?
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

lesny8 wrote: Wed Oct 12, 2022 5:33 am Mój egzemplarz się zawiesza i grzeje, albo po pewnym czasie działania nie usypia ale rozłącza się z serwerem, dlatego po restarcie pokazuje taką wyższą temperature. Jak go wtedy dotykam to jest lekko ciepły.
Czy jest to spowodowane podłączeniem do serwera nie wspierającego jeszcze deep sleep? Nie wiem, nie wykluczam, ale nie wydaje mi się.
@Goral64 czy u Ciebie pomiary są cały czas?
Serwer nie powinien mieć wpływu. Jedyne objawy niezaktualizowanego serwera, to dziwne pomiary (u mnie długo pokazywało się po prostu 0 w apce), a po czasie pojawiały się jakieś normalne pomiary, ale też nie aktualizowały się co 30 s, tylko bardziej losowo i rzadziej.

Urządzienie co 30 s próbuje nawiązać połączenie z Wi-Fi, a potem z serwerem. Rozłącza się i idzie spać, dopiero po wysłaniu danych pomiarowych. Jeśli będą jakieś problemy z nawiązaniem połączenia z Wi-Fi lub serwerem, to moduł będzie włączony i będzie próbował do skutku. ESP32 przy włączonym Wi-Fi nagrzewa się nawet do 50 stopni. Następnie ogrzewa płytkę i obudowę ;). Do pewnego stopnia THW potrafi skorygować pomiar, ale może on być zawyżony o 0,5-1 stopień w takich warunkach.

Co się dzieje, gdy Twój THW się "zawiesza"? Jakie są tego objawy? Jak zachowuje się dioda? Czy możesz wtedy wejść w tryb konfiguracyjny i zobaczyć co jest w last state?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew

lesny8 wrote: Tue Oct 11, 2022 8:05 pm Co do samej procedury dodawania do Clouda, to u mnie coś na lokalu nie poszło. Chciałem dodać z apki, ale THW się nie zarejestrował :roll: Mrugał jak wściekły, jakby się aktualizował, a w apce miałem
Aktualizacja softu (aka "mruganie jak wściekły" ;) ) potrafi chwilę potrwać. Chociaż te urządzenia powinny być z najnowszym softem. Czy z Twojej sieci urządzenia mają dostęp do Internetu, a w szczególności do https://updates.supla.org ? Przy braku dostępu tryb "aktualizacji" też powinien się zakończyć, ale może coś tam się wydażyło, co zablokowało proces.

Próbowałeś dodać urządzenie przez Androida, czy iOS?
Gang

Nie wytrzymałem, dziś wstałem wcześniej i to podłączyłem ;)
hit: kabelek nie działa! ;) na zastępczym spoko.
sprawdziłem tez na innym urządzeniu kabelek od zamela i też nie działa ;)

co do naklejki: ja tam z supli dumny jestem i logo na czujniku chciałbym mieć. ;)
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

lesny8 wrote: Wed Oct 12, 2022 5:33 am @Goral64 czy u Ciebie pomiary są cały czas?
U mnie było podobnie, ale problemem było zasilanie :( Zmieniłem i czekam na reakcję.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew

Goral64 wrote: Wed Oct 12, 2022 8:13 am
lesny8 wrote: Wed Oct 12, 2022 5:33 am @Goral64 czy u Ciebie pomiary są cały czas?
U mnie było podobnie, ale problemem było zasilanie :( Zmieniłem i czekam na reakcję.
W sensie że miałeś uszkodzony zasilacz, czy jaki problem z zasilaniem?

Return to “ZAMEL THW-01”