Możemy rysować dowolnie fonty.Goral64 wrote: Thu Jul 06, 2023 4:08 pm Wygląda na to, że z tej matrycy 16x16 wyciśnięto prawie wszystko, ale chyba jeszcze można by zwiększyć trochę czytelność.
@klew korzystacie z jakichś gotowych fontów czy to własna biblioteka i można by jeszcze coś dopieścić?
W sumie brakuje mi trybu slidera, gdzie co 5 sekund np. zmieniałoby się wskazanie pomiaru temperatury, wilgotności, czasu, daty, etc.
No i trzeba trochę dopracować menu i fajnie by było, gdyby udało się go nie zagnieżdżać...
Nie wiem czy slider będzie dobrym pomysłem. Ogólnie jak rzucasz okiem na termsotat, to oczekujesz coś konkretnego zobaczyć (np. temperaturę, albo godzinę). Jak będzie tam co kilka s coś się przestawiać, to Twoje szanse zobaczenia tego, co oczekujesz, maleją
Ale możesz mnie przekonać do tej opcji - o ile ja nie zniechęciłem Ciebie i innych
Co do menu - śmiało dawajcie propozycje. Można jest zrobić dowolnie. Natomiast moje odczucie jest takie, że trudno jest tam zrobić zarówno ikonę, która by była jasna i zrozumiała oraz dodatkowo coś ustawić.
Aktualna koncepcja z "kluczem" do ustawień jest taka, że wiesz w co wchodzisz (w ustawienia), więc opcje, które tam są, są zrozumiałe w tym kontekście. Ale chętnie wysłucham propozycji jakby to mogło wyglądać.