Konrad01 wrote: Wed Nov 01, 2023 2:39 pm
Panowie pytanko, dlaczego w wersji v7.5.30 dla czujnika ds18b20 nie ma możliwości wyboru GPIO2-D4?
Czujniki podpięte mam pod ten pin a nie da się go wybrać albo robię coś źle. Kolejna sprawa to OLED 0,66 niektóre napisy są poucinene tzn. nie mieszczą się na ekranie. Czy ma to znaczenie, że na wyświetlaczu nie mam zrobionej czwórki na adresie?
To jest już od dawna a nie od wersji v7.5.30.
GPIO2 z automatu ustawia się dla diody konfiguracyjnej.
Zmień ustawiania w zakładce konfiguracja i będziesz mógł wybrać GPIO2 dla czujnika.
robertklepacki94 wrote: Wed Nov 01, 2023 3:07 pm
To jest już od dawna a nie od wersji v7.5.30.
GPIO2 z automatu ustawia się dla diody konfiguracyjnej.
Zmień ustawiania w zakładce konfiguracja i będziesz mógł wybrać GPIO2 dla czujnika.
OK, dziękuję za informację. Ja dopiero niedawno zacząłem przygodę ze suplą i w starszej wersji którą miałem v3.x.x wygraną na wemos był dostępny ten pin a w tej najnowsze nie więc myślałem, że to problem z softem. Rzeczywiście jest tak jak mówisz. Co do wyświetlacza to jest ok tylko godzina wchodzi na temperaturę ale nie wiem czy to da się poprawić chociaż to nie jest aż taki problem. https://zapodaj.net/images/f994a65ebd94d.jpg
Już aktualizacje idą bez problemu, ale za to po aktualizacji Sonoffa Mini przestał poprawnie działać jak to miało miejsce przed aktualizacją, czyli z telefonu wszystko działa a z włącznika na ścianie nie działa w ogóle.