Dziwny problem z internetem.
-
PuteR
Przypadek jest naprawdę dziwny i beznadziejny. Mało tego że działa telefon stacjonarny to działa nawet WiFi Calling na moim iphonie. W miejscu gdzie mieszkam nie ma zasięgu GSM i jedyna możliwość wykonania połączenia i jego odebrania jest właśnie poprzez WiFi Calling i o dziwo jak nie ma internetu to to normalnie działa.Robert Błaszczak wrote: Mon Aug 09, 2021 3:30 pm Sprawdź jeszcze, czy jak Ci wywali Internet, to możesz dzwonić przez stacjonarny.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A wyłącz Wi-Fi Calling na iPhone i sprawdź czy wtedy wywala Internet. Skoro działa telefon stacjonarny, to kanały DSL z Orange funkcjonują prawidłowo.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
PuteR
Wyłączenie wifi calling nie pomaga, dzieje się to samo. Teraz przez około 2 dni było w miarę dobrze. Dziś znowu to samo. Ktos mi powiedział że winny może być bluetooth ale jego wyłączenie też nic nie daje.Robert Błaszczak wrote: Mon Aug 09, 2021 5:36 pm A wyłącz Wi-Fi Calling na iPhone i sprawdź czy wtedy wywala Internet. Skoro działa telefon stacjonarny, to kanały DSL z Orange funkcjonują prawidłowo.
Pomyślałem że może spróbuje połączyć się z siecią 5Ghz i tak stworzyłem na AP ale nie wiem czemu telefon jej nie widzi.
Last edited by PuteR on Thu Aug 12, 2021 8:17 pm, edited 1 time in total.
-
Gang
Nie każdy obsługuje 5ghz
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli 
-
PuteR
Moich bojów ciąg dalszy. Utworzyłem sieć WiFi 5Ghz na funboxie i do tej sieci podłączyłem tylko iphona. Pozostałe siedzi wykasowałem na iPhonie tak żeby łączył się tylko z tą siecia i tylko on. Niestety dziś wracam z pracy i cały internet znowu wywaliło. Nie wiem czy dobrze myślę, ale to by chyba wykluczyło jakieś błędne ustawienia na AP i wina raczej będzie po stronie rutera z Orange. Jak myślicie?