GUI-Generic PRO

tomkowski
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Goral64 wrote: Mon Nov 01, 2021 10:11 am
tomkowski wrote: Sun Oct 31, 2021 4:42 pm I z innej beczki @krycha88 - masz pomysł na wsparcie po wycofaniu zbiórek przez PayPal?
Może udostępnij kilka różnych kanałów dla wsparcia jeśli masz taką możliwość.
Aktualnie jest PayPal ale niestety, już nie do zbiórki, przez co każda wpłata zostanie obcięta przez prowizję PayPal. Dodatkowo dodaliśmy możliwość zafundowanie twórcom kawy przez serwis Coffee Media sp. z o.o. https://buycoffee.to/gui-generic-and-builder co daje nowe kanały dla wsparcia twórców. Tak więc jeśli ktoś chce postawić przysłowiową kawę lub "flaszkę" to zapraszamy :D
Przychodzi mi jeszcze do głowy Revolut - ale to raczej dla zdeklarowanych stałych wpłacających.
Leszekbialy

To może dobry pomysł, wpłacać po mniej a ciągle
kocyl

Pomysł z kawą super sprawa. Prosto i szybko można wesprzeć twórców.
Zachęcam do "kawiarni" bo GG to kawał dobrej roboty. A każde wsparcie to dodatkowa motywacja do pracy.
Lomax1983
Has thanked: 1 time

Goral64 wrote: Mon Nov 01, 2021 10:11 am
tomkowski wrote: Sun Oct 31, 2021 4:42 pm I z innej beczki @krycha88 - masz pomysł na wsparcie po wycofaniu zbiórek przez PayPal?
Może udostępnij kilka różnych kanałów dla wsparcia jeśli masz taką możliwość.
Aktualnie jest PayPal ale niestety, już nie do zbiórki, przez co każda wpłata zostanie obcięta przez prowizję PayPal. Dodatkowo dodaliśmy możliwość zafundowanie twórcom kawy przez serwis Coffee Media sp. z o.o. https://buycoffee.to/gui-generic-and-builder co daje nowe kanały dla wsparcia twórców. Tak więc jeśli ktoś chce postawić przysłowiową kawę lub "flaszkę" to zapraszamy :D
Kawka bardzo doby pomysł. A może by pomyśleć o Patronite??
Kamil Ból

Zróbcie dostęp do buildera GG Pro na abonament z ograniczoną ilością pobrań skoro to hobby to nikt tego dużo niebędzie potrzebował i każdemu wystarczy a kto czerpie z tego korzyści niech dokupi kolejne i niech się ładnie dzieli :-) Będę wspierał projekt i popierał i już nie mogę się doczekać co możemy osiągnąć :) bo tylko współpraca nas wzmocni. A to ,co tu osiągnięto to i tak już jest aż nad wszelkie oczekiwania.
Goral64
Been thanked: 1 time

Lomax1983 wrote: Wed Nov 03, 2021 12:57 pm Kawka bardzo doby pomysł. A może by pomyśleć o Patronite??
Myślę, że w tej chwili "Kawka" jest wystarczająca jako serwis do datków motywacyjnych. Jest też dla cudzoziemców drugi serwis z "Coffee", ale na tyle ich mało póki co, że nie wiadomo czy jakieś Euro kiedyś wpadnie.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
dobo

Jest literówka "Wspieraj twórczość i kup kawę dla GUI Beneric & Builder Online" chyba powinno być Generic ;)
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

od dłuższego czasu się zastanawiałem, kiedy taki temat gruchnie ;) widząc ogrom próśb, wniosków (a niekiedy niestety pretensji) zastanawiałem się, czy autorzy naprawdę nie mają nic lepszego i przyjemniejszego do roboty niż kodowanie wzamian za tzw. "psi ch.."
(oczywiście powyższe proszę odczytywać z ironią i humorem)

Gratulacje dla i wsparcie dla autorów GG i GGB. Sam kilka razy miałem jakieś potrzeby w zakresie funkcjonalności GG i się pytałem ale nie miałem wewnętrznego przekonania, że mogę nalegać w jakikolwiek sposób. Jeżeli byłoby to jakoś finansowo usankcjonowane to dla mnie lepiej, jaśniej i "czyściej". Proste pytanie: "potrzebuje tego a tego, czy możesz zrobić i za ile i na kiedy" - jakoś dla mnie lepiej w sensie mojego samopoczucia.
Samo "sprzedawanie GG" z urządzeniami nie potępiał bym w czambuł, ponieważ rozumiem w części organizatorów procederu - każdy orze jak może (a są ludzie i to całkiem sporo, których przerasta wydawałoby się prosta czynność wygenerowania softu i wgrania go), to już nie dzielenie się z autorami softu zarobioną kasą podpada pod kradzież własności intelektualnej i jestem za zablokowaniem tego.
Oczywiście tak jak wskazaliście problemy się mnożą. Mam "pod sobą" 3 budynki na supli + jeden pomagam kuzynowi - czy gdy będę potrzebował nową funkcjonalność będę musiał zapłacić x4. Niby logiczne - tak się płaci za wszelki soft ale .... projekt supli przyzwyczaił do dobrego.

Też oczywiście kawa poszła ale nie chciałbym w ten sposób. Od kilku miesięcy sobie mówiłem, że muszę coś od siebie dorzucić ale .... jakoś schodziło. Ludzka pamięć i chęci są zawodne. Namawiałbym Was do stworzenia systemu, który niejako "wymusi" regularność wpłat od chcących testować, zmieniać, rozbudowywać.
Opłata od każdego generowania GGB - niezły pomysł tylko faktycznie z ustawionymi np. danym do logowania na jedno konto, nowe konto nowa opłata - handlujący musieliby płacić przynajmniej od każdego "sprzedanego" użytkownika. W sumie chyba to by rozwiązało częściowo problem.
Opłata za dostęp czasowy - może być zbyt mały zasięg finansowy - pojawia się nowa, potrzebna funkcja, płacę najkrótszy dostęp i ... tyle ale jeżeli mam "pod opieką" kilka kont to ... kilka dostępów?

Generalnie @krycha88 - popieram i myślę, że należy się przynajmniej uczciwa rekompensata za poświęcony czas, a co do formy raczej nie będę się wymądrzał. Obym tylko nie zbankrutował ;)
YoMan

Poszło znów i ode mnie na kawę kilkanaście złotówek ;) Próbowałem wczoraj ale 3x jakiś błąd z blikiem wyskoczył mi w mBanku :cry:
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Albert wrote: Thu Nov 04, 2021 8:35 am Poszło znów i ode mnie na kawę kilkanaście złotówek ;) Próbowałem wczoraj ale 3x jakiś błąd z blikiem wyskoczył mi w mBanku :cry:
Co to za antyreklama, kolejna wpłata ode mnie tym razem z mBanku poszła. Dzięki chłopaki!
edit
Postanowiłem sobie, że od każdego wdrożonego nawet dla znajomych i rodziny rozwiązań bazujących na GUI-Generic będę ja albo użytkownik dokonywał symbolicznej wpłaty. Uważam, że to uczciwe;)

Return to “GUI Generic”