Będzie dochodzenie
Supla Scripts Termostat 2.0
-
kostrzu
Super Skrypt Robota Super. Mam pytanie kiedy można byłoby liczyć na dodanie kryterium wilgotności.
Zależy mi na umieszczeniu czujnika temperatury i wilgotność w wraz z podpiętym wentylatorem wyciągu.
Podczas korzystania z łazienki kiedy wilgotność rośnie chciałbym włączyć wentylator. Po działaniu wentylatora wilgotność spada a wentylator się wyłącza.
Chętnie wspomogę projekt dotacjami
Pozdrawiam i witam wszsytkich
Zależy mi na umieszczeniu czujnika temperatury i wilgotność w wraz z podpiętym wentylatorem wyciągu.
Podczas korzystania z łazienki kiedy wilgotność rośnie chciałbym włączyć wentylator. Po działaniu wentylatora wilgotność spada a wentylator się wyłącza.
Chętnie wspomogę projekt dotacjami
Pozdrawiam i witam wszsytkich
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Wilgotność w termostacie jest w planach i widzę że coraz większe jest zainteresowanie. https://github.com/fracz/supla-scripts/issues/3
Póki co czeka sobie na lepsze czasy.
Póki co czeka sobie na lepsze czasy.
-
Lucas
@fracz,
tak się zastanawiam, czy jest możliwość stworzenia takiego widoku bez logowania, gdzie widoczne byłyby tylko same temperatury pomieszczeń bez przełączników ogrzewanie/chłodzenie?
Podoba mi się podgląd termostatu bez logowania, ale obecnie nie używam żadnych urządzeń wykonawczych - dlatego aby dodać pomieszczenie muszę wybrać jakieś "fikcyjne" urządzenie w mojej sieci, a to powoduje już wyświetlenie przełącznika, który akurat nic u mnie nie robi...
tak się zastanawiam, czy jest możliwość stworzenia takiego widoku bez logowania, gdzie widoczne byłyby tylko same temperatury pomieszczeń bez przełączników ogrzewanie/chłodzenie?
Podoba mi się podgląd termostatu bez logowania, ale obecnie nie używam żadnych urządzeń wykonawczych - dlatego aby dodać pomieszczenie muszę wybrać jakieś "fikcyjne" urządzenie w mojej sieci, a to powoduje już wyświetlenie przełącznika, który akurat nic u mnie nie robi...
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Co to za termostat bez urządzeń? Tylko podgląd. To raczej byłby kafelkowy kokpit pokazujący stan urządzeń, coś jak tutaj opisują: viewtopic.php?f=6&t=2248.
Taka funkcjonalność będzie niedługo* w cloudzie więc nie będę tworzyć takiego widoku w skryptach
*) niedługo nie jest w żaden sposób zdefiniowane
Taka funkcjonalność będzie niedługo* w cloudzie więc nie będę tworzyć takiego widoku w skryptach
-
Lucas
Twój termostat jest świetny i w żaden sposób go nie negujęfracz wrote: Wed Oct 25, 2017 6:57 am Co to za termostat bez urządzeń? Tylko podgląd. To raczej byłby kafelkowy kokpit pokazujący stan urządzeń, coś jak tutaj opisują: viewtopic.php?f=6&t=2248.
-
evolucja
Czy nada się to do elektrycznego ogrzewania podłogowego?
Problem jaki mi się nasuwa to pomiar temperatury tylko z jednego czujnika (powietrzne), co w przypadku pierwszego włączenia instalacji spowoduje maksymalne grzanie podłogi do czasu, aż temperatura powietrza osiągnie określony stan (efekt przegrzania podłogi).
Wydaje mi się, że takie instalacje z 2 czujnikami są dość typowe. Może gdyby dało się ustawić tak, to rozwiązałoby to problem:
- utrzymuj temperaturę CZUJNIK1 w przedziale 23-25 stopni ORAZ temperaturę CZUJNIK2 do 35 stopni (+/- 2 stopnie)
Problem jaki mi się nasuwa to pomiar temperatury tylko z jednego czujnika (powietrzne), co w przypadku pierwszego włączenia instalacji spowoduje maksymalne grzanie podłogi do czasu, aż temperatura powietrza osiągnie określony stan (efekt przegrzania podłogi).
Wydaje mi się, że takie instalacje z 2 czujnikami są dość typowe. Może gdyby dało się ustawić tak, to rozwiązałoby to problem:
- utrzymuj temperaturę CZUJNIK1 w przedziale 23-25 stopni ORAZ temperaturę CZUJNIK2 do 35 stopni (+/- 2 stopnie)
-
becON
- Has thanked: 1 time
@fracz
Widzę że właśnie zmieniłeś widok panelu temperatury.
Jest dużo lepiej, proszę Cię jednak, przywróć szybki dostęp do ostatnich sześciu godzin z rozwijanego menu.
Bardzo często go używam.
Edit. Następny przykład "potrzebności" funkcji ostatnich sześciu godzin:
Jest godzina 0.25
Klikam: pokaż "dzisiaj" i dostaję wyniki z ostatnich dwudziestu pięciu minut
Brakuje co najmniej dwóch pozycji: "ostatnie 6 godzin", "ostatnia doba", a następna pozycja to dopiero "ostatnie 7 dni". Szybki podgląd to była przewaga poprzedniego rozwiązania.
Przy okazji chciałbym się przywitać ze wszystkimi. Następny Wojciech melduje się na forum.
Widzę że właśnie zmieniłeś widok panelu temperatury.
Jest dużo lepiej, proszę Cię jednak, przywróć szybki dostęp do ostatnich sześciu godzin z rozwijanego menu.
Bardzo często go używam.
Edit. Następny przykład "potrzebności" funkcji ostatnich sześciu godzin:
Jest godzina 0.25
Klikam: pokaż "dzisiaj" i dostaję wyniki z ostatnich dwudziestu pięciu minut
Brakuje co najmniej dwóch pozycji: "ostatnie 6 godzin", "ostatnia doba", a następna pozycja to dopiero "ostatnie 7 dni". Szybki podgląd to była przewaga poprzedniego rozwiązania.
Przy okazji chciałbym się przywitać ze wszystkimi. Następny Wojciech melduje się na forum.