Zacznę od doprecyzowania mojej poprzedniej wiadomości:Zibi_007 wrote: Sun Oct 12, 2025 11:55 pm I to się nazywa postęp. Brawo! Potestuję sobie jutro na takiej jednej
Dałeś tam jakieś ograniczenie? Jak się to ma do tych fabrycznych zakresów (np. + - 6 st.)?
wartości korekty możemy zmieniać w trakcie pracy bramki, natomiast zmiana tej flagi wywołuje efekt po ponownym uruchomieniu - oczywiście, jeżeli będzie taka potrzeba, to dodam również tutaj opcję zmiany w locie
Wartości korekty podajemy wg. IKS (International Klew Standard), czyli temperatura ×100. Pamiętajcie o tym, że niektóre termostaty mają skok 1°C, więc wysłanie np. 150 i tak da korektę 1°C a nie 1,5°C.
Tutaj przechodzimy do pytania o zakresy - nie dałem żadnych ograniczeń typu minimum/maksimum/krok, bo te wartości są charakterystyczne dla konkretnych manufacturer_name::model_name, natomiast:
- istnieje możliwość ustalenia ich samodzielnie i
- jeżeli będzie na to zapotrzebowanie, to mogę dodać podobną opcję, jak w przypadku battery voltage , czyli każdy zainteresowany będzie mógł sobie te wartości zapisać w bramce (instrukcję wrzucę w kolejnej wiadomości).