Super! Kwestia tygodni czy bardziej miesięcy?
Integracja z Asystentem głosowym Google Home
-
Seba
Jestem nowym użytkownikiem supli. Zainstalowałem google home i asystenta, w google home dodałem suplę. Dalej nie jestem w stanie nic zrobić po wszelkie poradniki są dla starszej wersji IFTTT. Czy jest gdzieś dostępny nowy poradnik?
-
fido
Ostatnio bawię się włącznikiem pojedynczym sonoff z supla i integracja z google asistan i ifttt i powiedzmy że udało mi się zrobić ale dużo prościej korzystając z ifttt ale na kompie i ich stronie w aplikacji też mi się udało ogarnąć ale jest to trochę gorzej niż w wersji starszej i dlatego zainstalowałem wersję starsza na androida która jest w poradnikach na yt
-
Magical Moments
W ustawieniach Asystenta Google -> asystent -> sterowanie domem - dodalem mojego sonoffa z softem supla, na komendę włącz światło w kuchni działa poprawnie, Natomiast próbowałem wyłącz lub zgaś asystent uruchamia wyszukiwanie, czy na to jest jakas konkretna komenda?
@Edit: działa na komendy:
Turn on Kuchnia Lights
Turn off Kuchnia Lights
I dla grupy/pomieszczenia również
Zostaje problem polskiej komendy gaszenia
@Edit: działa na komendy:
Turn on Kuchnia Lights
Turn off Kuchnia Lights
I dla grupy/pomieszczenia również
Zostaje problem polskiej komendy gaszenia
Niemożliwe nie istnieje, zawsze jest rozwiązanie.
Młotek, Gafa, Trytki - będzie jak nowe.
SRW-01 x 4
Sonoff MINI x 2
Gosund SP111 x 8
Młotek, Gafa, Trytki - będzie jak nowe.
SRW-01 x 4
Sonoff MINI x 2
Gosund SP111 x 8
-
fido
W moim przypadku jak zrobiłem tak jak ty to też działało połowicznie nie do końca asystent potrafił rozpoznać j.polski - po angielsku nie ma problemu i dlatego trzeba skorzystać z ifttt ale i tu trzeba też się pobawić z tłumaczeniami, nauczeniem asystenta żeby wiedział a co ci chodzi.