GUI Generic

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

krycha88 wrote: Sat Nov 28, 2020 6:21 pm Próbowałem ale nie udało mi się powtórzyć takiego zachowania. Po restarcie urządzenia nadal pokazuje taką temperaturę?
Tak, nadal. Ale wszedłem w listę DS-ów i dałem samo Zapisz i druga temperatura zniknęła. Po tym już nie udało mi się wywołać błędu polegającego na wyświetlaniu temperatury dla nieistniejącego DS-a.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
PuteR

Jest jakiś moduł większy od nodemcu na który będzie można wgrać ten soft. Potrzebuję czegoś co obsłuży większą liczbę przekaźników i przycisków. Przy nodemcu udało mi się podłączyć 4 przekaźnik i 4 przyciski. Czy jest coś większego?
Goral64

PuteR wrote: Sat Nov 28, 2020 10:10 pm Jest jakiś moduł większy od nodemcu na który będzie można wgrać ten soft. Potrzebuję czegoś co obsłuży większą liczbę przekaźników i przycisków. Przy nodemcu udało mi się podłączyć 4 przekaźnik i 4 przyciski. Czy jest coś większego?
Dwa nodemcu :D
No jak to mówią, wyżej tyłka nie podskoczysz. ESP8266 ma określoną liczbę GPIO w ogóle jak i te, które można wykorzystać. Aby mieć więcej GPIO potrzebujesz jakieś dodatkowe rozszerzenie zwiększające liczbę dostępnych GPIO, ale tego GUI_Generic nie obsługuje, póki co.

Image
Espablo

Budek wrote: Sat Nov 28, 2020 7:35 pm
krycha88 wrote: Sat Nov 28, 2020 7:25 pm
Bardzo dobrze kombinujesz. Jeżeli już skonfigurowałes GUI-Generic to nie musisz się nawet łączyć do AP tylko wszystko robisz ze strony aktualizacyjnej.

Tylko niestety ale aktualny dostępny bin jest skompilowany błędnie i nie da się tak zaktualizować.
Jak znam życie to jakoś się koledzy dogadacie i zrobicie tak, żeby było dobrze :)

Trzymam kciuki. Flaszki dla Was czekają !!

@Espablo, @Krycha88, @klew

Naprawdę kawał dobrej roboty
!!

/Budek
Pliki już są aktualne z poprawkami. Teraz powinno już to działać tak jak należy.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Goral64 wrote: Sat Nov 28, 2020 10:24 pm
PuteR wrote: Sat Nov 28, 2020 10:10 pm Jest jakiś moduł większy od nodemcu na który będzie można wgrać ten soft. Potrzebuję czegoś co obsłuży większą liczbę przekaźników i przycisków. Przy nodemcu udało mi się podłączyć 4 przekaźnik i 4 przyciski. Czy jest coś większego?
Dwa nodemcu :D
No jak to mówią, wyżej tyłka nie podskoczysz. ESP8266 ma określoną liczbę GPIO w ogóle jak i te, które można wykorzystać. Aby mieć więcej GPIO potrzebujesz jakieś dodatkowe rozszerzenie zwiększające liczbę dostępnych GPIO, ale tego GUI_Generic nie obsługuje, póki co.
pytałem o to kilka dni temu
viewtopic.php?p=81559#p81559
Gang

Espablo wrote: Sun Nov 29, 2020 10:10 am
Budek wrote: Sat Nov 28, 2020 7:35 pm
krycha88 wrote: Sat Nov 28, 2020 7:25 pm
Bardzo dobrze kombinujesz. Jeżeli już skonfigurowałes GUI-Generic to nie musisz się nawet łączyć do AP tylko wszystko robisz ze strony aktualizacyjnej.

Tylko niestety ale aktualny dostępny bin jest skompilowany błędnie i nie da się tak zaktualizować.
Jak znam życie to jakoś się koledzy dogadacie i zrobicie tak, żeby było dobrze :)

Trzymam kciuki. Flaszki dla Was czekają !!

@Espablo, @Krycha88, @klew

Naprawdę kawał dobrej roboty
!!

/Budek
Pliki już są aktualne z poprawkami. Teraz powinno już to działać tak jak należy.
Supla powinna was zatrudnić ;) za kilka lat byśmy obchodzili święto supli w dniu podpisania waszych umów ;)

Dziękujemy!
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
shimano73

Powiedzcie mi w czym może być problem, serfuję po webserwerze i nie zawsze pojawiają się pełne okienka. Czasem po muszę kliknąć kilka razy "tam i z powrotem" aby się pojawiło wszystko to co powinno się wyświetlić a nawet czasem muszę zrestartować moduł. Nie dotyczy to tylko ostatniej wersji ale też kilku poprzednich wersji.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
Goral64

A na jakim module i na jakiej przeglądarce?
Niestety, czasem się zdarza na modułach <=1MB, że nie ładuje się do bufora wyjściowego serwera wszystko co przygotuje program. Sam miałem na swoim GUI taki problem i rozwiązałem go wysyłając stronę po kawałku. Na wemosie z 4MB nie ma tego problemu.

Image
shimano73

Goral64 wrote: Sun Nov 29, 2020 1:54 pm A na jakim module i na jakiej przeglądarce?
Niestety, czasem się zdarza na modułach <=1MB, że nie ładuje się do bufora wyjściowego serwera wszystko co przygotuje program. Sam miałem na swoim GUI taki problem i rozwiązałem go wysyłając stronę po kawałku. Na wemosie z 4MB nie ma tego problemu.
Edit : Na wemos'ie 4MB , nodeMCU, pod chrome i fire fox, nie ma znacczenia czy na AP czy pod moją siecią
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
Goral64

Zrób podgląd źródła i zobacz na czym się przerywa kod strony? Może za dużo płytek jest już w szablonie i SELECT z OPTIONS za dużo miejsca zajmują?

Image

Return to “GUI Generic”