Właśnie wrzuciłem przykład z biblioteki do VSC i jestem w trakcie rozumowania tego. Wgram to do jakiegoś Wemosa i zobaczę z czym to się je.Zibi_007 wrote: Sat Jan 04, 2025 9:57 pmW tym o czym piszesz pomoże wczytanie przykładu Webinterface, wybór płytki, którą posiadasz i skompilowanie programu. I będziesz miał działający, podstawowy moduł (tak jak chciałeś). W sumie kilka kliknięć. Reszta to analiza programu i pozostałych przykładów. Oczywiście jeśli masz już jakieś podstawy (np. kurs z Forbota). O resztę zawsze możesz dopytać tutaj.matrix0606 wrote: Sat Jan 04, 2025 7:56 pm Może teraz będę mega noobem w temacie, ale sądzę, że pokazanie/omówienie jak uruchomić podstawowy moduł (np. na ESP8266 czy ESP32), gdzie wpiszemy nasz mail, swój server supli, SSID naszej sieci i jej hasło i żeby to ruszyło to będzie mega. Dodać trochę info jakie libsy dorzucić żeby działało to czy tamto i będzie gites.
Chodzi mi o to żeby z poziomu takiego np. VSC wklepać co potrzebne, coś sobie pododawać i żeby to działało i będzie mega. (pomijam tu poprawność napisanego przez nas samych dla siebie kodu).
Wówczas pomijamy powiedzmy jakieś tam ograniczenia GG Buildera.
Spokojnie, popełniłem kilka projektów więc taki zupełnie zielony nie jestem.SOYER wrote: Sat Jan 04, 2025 10:16 pm Dokładnie tak jak pisze @Zibi_007.
Żeby jednak wgrać ten podstawowy program z webinterface, czyli mieć u siebie coś jak bardzo podstawowy GG, musisz mieć zainstalowane arduino IDE, na tym musisz zainstalować płytki odpowiednie, biblioteki itd. To wszystko musisz wiedzieć jak zrobić.
Także to nie do końca kilka kliknięć.
Raczej cały kurs podstaw arduino na początek;)
Żeby zaś analizować czyjś kod i wprowadzać go u siebie, musisz znać chociaż podstawy programowania.
Ale dziękuję serdecznie za podpowiedzi.