GUI Generic

sziomal

Witam
Proszę o pomoc. Zainstalowałem apke wraz z wsadem do wemos mini. Wszystko ekstra działa. Aktualnie wykorzystuje układ o pomiaru temperatury na dht11. Chciałbym układ zasilić akumulatorem 18650 i wykorzystać funkcję deep sleep.
Gdzie, w jakim pliku muszę umieścić tą funkcję aby wszystko działało, jak to później skompilować.
Dziękuję za pomoc.
kamilsob

klew wrote: Thu Dec 03, 2020 1:52 pm
kamilsob wrote: Thu Dec 03, 2020 1:44 pm Więc tak,
LM podłączony i sprawdzony miernikiem i widać że odczytuje mrugnięcia licznika (mienia się wartość na mierniku).
Niestety w module nic się nie dzieje. Zastanawiam się nad wgraniem ponownie oprogramowania i ustawieniu pinów w aplikacji.

Aktualnie w Supla Cloud i GUI mam takie informacje
supla1.jpg
supla2.jpg
A może ten układ nie wymaga pullupa na pinie?
Złośliwość rzeczy martwych, poprawiłem kable, wgrałem ponownie soft i działa
uchnast.michal
Has thanked: 7 times

Jest możliwość ustawienia by led wskazywał stan przekaźnika np. w basicu?
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Kochani, po raz kolejny bardzo, ale to bardzo Was proszę, aby GUID urządzenia się nie zmieniał :(
Nie dość, że muszę od nowa konfigurować peryferia w GUI to jeszcze w cloudzie muszę od nowa definiować i ustawiać kanały :(
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
LukaszH

krycha88 wrote: Wed Dec 02, 2020 8:59 pm
LukaszH wrote: Tue Dec 01, 2020 6:19 pm @Espablo, @krycha88 A jak pomysł z automatem schodowym aby była możliwość wyboru między toggle, a turn_on ?
action.PNG
Dodałem ten parametr do GUI wygląda na to, że działa automat schodowy :)
wgrywacie wg:
https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... UI_Generic
Bardzo dziękuje o to chodziło :)
Ale coś mi się nie zgadza odnośnie sterowania i prawie jestem pewny że są zamienione przyciski. Jak ustawiam przycisk 1 reakcję na wciśnięcie, a przycisk 2 na zwolnienie to fizycznie działa to odwrotnie. Sprawdzałem połączenia hardware ale mam ok.
Na rolety nie widzę aby coś reagowało - rozumiem że te ustawienia nie wpływają na rolety?

Ale chciałbym ponowić pytanie właśnie odnośnie rolet czy można ustawić fizyczne przyciski aby działały jak w aplikacji "lewe przyciski" ? Chodzi o to że po osiągnięciu skrajnych pozycji 0% lub 100% aby nadal mogły załączyć przekaźnik (teraz są nieaktywne). Aktualnie jak są rozkalibrowane rolety nie daje się ich całkowicie zamknąć/otworzyć z przycisku fizycznego tylko można to zrobić z aplikacji
alvaro99

Ten soft podejdzie pod Sonoff Dual R2? Chciałbym do niego dołączyć jeszcze DHT22. W szablonach jakie widzę na zdjęciu z 1 postu nie widzę gotowca żeby go sobie wybrać z listy.
Maxio_

alvaro99 wrote: Fri Dec 04, 2020 11:36 pm Ten soft podejdzie pod Sonoff Dual R2? Chciałbym do niego dołączyć jeszcze DHT22. W szablonach jakie widzę na zdjęciu z 1 postu nie widzę gotowca żeby go sobie wybrać z listy.
Zamiast używać gotowca sam se przypisz piny i po sprawie ;D. Z DHT22 musisz pokombinować. Wydaje mi sie że Dual działa na tych pinach ale idk.
r2.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
krycha88
Been thanked: 5 times

Goral64 wrote: Fri Dec 04, 2020 10:33 pm Kochani, po raz kolejny bardzo, ale to bardzo Was proszę, aby GUID urządzenia się nie zmieniał :(
Nie dość, że muszę od nowa konfigurować peryferia w GUI to jeszcze w cloudzie muszę od nowa definiować i ustawiać kanały :(
Nie czyść pamięci przed wgraniem, to nie będzie się generować nowy.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Damian77

Witam,

Wgrałem sobie na testy Firmware: SuplaDevice GUI 1.0.1 do NodeMCU z szablonu płytek wybrałem Neo Coolcam i nic nie zmieniałam, jest tam ustawiony tylko 1 przekaźnik i 1 przycisk, a po połączeniu z Supla cloud pokazuje mi się "ID7726 Otwieranie i zamykanie rolet"

A z tego co przeczytałem na początku tego wątku to rolety potrzebują co najmniej 2 przekaźników. Na innych szablonach płytek nie ma tego problemu jak są 2 lub więcej przekaźników to można wtedy wybrać ilość rolet, a tu nawet nie wybieram że ma być roleta a ona i tak jest.

To tak mam być czy jest jakiś błąd ?

W sumie mi to jest niepotrzebne testowałem po prostu wszystkie szablony płytek :)

Pozdrawiam
Damian
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

krycha88 wrote: Sat Dec 05, 2020 8:53 am Nie czyść pamięci przed wgraniem, to nie będzie się generować nowy.
Czasem jest taka potrzeba, a czasem dzieje się to przypadkiem. Wczoraj przez pomyłkę puściłem binarkę dla ESP01 na Wemosa i jak wgrałem prawidłową binarkę na Wemosa był już nowy GUID :(
I przy okazji dalej mam kłopot, bo na jednym czujniku DS pokazuje mi jego temperaturę na dwóch kanałach :(

Na ESP-01S niestety nie zapisuje w ogóle ustawień :( Czy jakieś specjalne ustawienia przy wgrywaniu z Arduino IDE?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image

Return to “GUI Generic”