Mam taki o to napęd Nice i walcze z podłączeniem sterownika SWB-02 . Czy jest ktoś ,kto łopatologicznie napisze mi ,który kabel gdzie....
Prosze o pomoc a nie hejt...
Robert Błaszczak wrote: Sat Jan 15, 2022 8:13 pm @Michał Franek, gwarantuję Ci, że na tym Forum nie ma takiego zjawiska jak hejt![]()
Podłącz jak na poniższym schemacie. Jeśli chcesz widzieć w aplikacji stan bramy, to podłącz kontaktron (np. Satel B-4L). Nie podałeś typu sterownika bramowego, bo może stan bramy udałoby się "wyciągnąć" ze sterownika.
NICE-SBW2.jpg
Michał Franek wrote: Sun Jan 16, 2022 4:25 pm Czy da się jakoś zrobić żeby widziało pozycję bramy bez krańcówek.
Jeśli z Twojego sterownika nie da się odczytać stanu bramy to musisz zamontować kontaktron (typ podałem) lub dwa jeśli chcesz widzieć dokładniejszy stan bramy. Jak je zamontować to już mocno zależy od konstrukcji Twojej bramy.Robert Błaszczak wrote: Sat Jan 15, 2022 8:13 pm Nie podałeś typu sterownika bramowego, bo może stan bramy udałoby się "wyciągnąć" ze sterownika.
Nie martw się bo da się to zrobić kabelkami. Sbw będziesz n miał w obudowie napędu.Michał Franek wrote: Mon Jul 11, 2022 4:11 pm A jest dostępne coś bezprzewodowego ? I gdzie się z tym wpiąć ?